• Головна
  • Новини
  • Мала академія наук вперше провела Всеукраїнську літню школу теології, релігієзнавства та історії релігії...

Мала академія наук вперше провела Всеукраїнську літню школу теології, релігієзнавства та історії релігії

19.06.2013, 13:51
Мала академія наук вперше провела Всеукраїнську літню школу теології, релігієзнавства та історії релігії - фото 1
Вперше за період функціонування освітнього проекту Малої академії наук України «Літо інтелекту» з 1 по 11 червня 2013 року місті Лубни, на Полтавщині, працювала Всеукраїнська літня профільна школа теології, релігієзнавства та історії релігії МАН.

Вперше за період функціонування освітнього проекту Малої академії наук України «Літо інтелекту» з 1 по 11 червня 2013 року  місті Лубни, на Полтавщині, працювала Всеукраїнська літня профільна школа теології, релігієзнавства та історії релігії МАН.

літня_школа.JPG

Доцент кафедри культурології Інституту філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, кандидат філософських наук В.Л.  Хромець, координатор «літнього релігієзнавчого проекту» від НПУ імені  М. П. Драгоманова зауважив, що ця школа покликана підвищити імідж академічного вивчення релігії серед учнівської молоді, допомогти школярам у пошуку актуальних тем досліджень у секції теології, релігієзнавства та історії релігії, вийти на якісно новий рівень осмислення проблем, пов’язаних із природою релігії.

Юні дослідники розглядали різні концепції релігії, вивчали її структуру та роль у житті суспільства, обговорювали особливості національних і світових релігій. Для учнів – членів МАН провели пізнавальні лекційні та практичні заняття, оглядові екскурсії з відвідуванням культових споруд і пам’яток, цікаві і змістовні творчі зустрічі. Про це інформує Департамент освіти і науки Київської ОДА.