У Сумах в День захисту дітей відбулася дитяча Хресна хода

03.06.2013, 09:22
У Сумах в День захисту дітей, з благословення єпископа Сумського і Охтирського Євлогія відбулася дитяча Хресна хода, приурочена до 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

У Сумах в День захисту дітей, з благословення єпископа Сумського і Охтирського Євлогія відбулася дитяча Хресна хода, приурочена до 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Як передає кореспондент УНІАН, вихованці парафіяльних недільних шкіл, які прибули з усієї Сумської єпархії, з вихователями, батьками та бабусями склали процесію, яка проходила від Спасо-Преображенського кафедрального собору до Поклонного Хреста на місці зруйнованого Миколаївського храму на площі Незалежності.

Загалом у Хресній ході взяли участь близько 700 вихованців недільних шкіл. Вони тримали в руках плакати проти абортів і за творення сімейних цінностей, надувні кульки з лозунгами «Я люблю життя!», «За життя ненароджених дітей!», а також саморобні хрестики з написом «Збережи життя!». У небо був випущений великий хрест, складений із таких само червоних кульок.

Після завершення молебню діти отримали благословення на участь у конкурсі малюнків, а також отримали солодкі подарунки. На дитячих малюнках – щасливі родини, квіти, сонце, метелики.

Крім того, близько тисячі дітей у супроводі військового оркестру пройшли центральною вулицею міста Соборною до Палацу для дітей та юнацтва, де відбувся святковий концерт. Поруч, у сквері ім. Т.Г. Шевченка, просто неба було встановлено ігрові майданчики, проходили спортивні міні-змагання. Усі бажаючі могли взяти участь у майстер-класах від досвідчених викладачів найрізноманітнішого спрямування: пісочна анімація, килимоплетіння, аерографія, створення стінгазети тощо.

Для дітей у різних куточках обласного центру відбулись також театральні постановки, презентації навчально-виховних закладів, розвиваючих центрів та установ, дефіле з показом дитячих моделей одягу, виготовлених у техніці орігамі, ігри, конкурси, тест-драйви від підрозділів Державтоінспекції, пожежної охорони та Сумського байкерського клубу, нагородження переможців фотоконкурсу серед аматорів «Діти нашими очима».
Цього дня вітання отримали і ті, хто зустрічають свято в лікарнях, а також діти-сироти і діти з багатодітних родин.

Святкові заходи відбувалися не лише в Сумах, але й у районах та інших містах області.