• Головна
  • Новини
  • У Запоріжжі створено Православний дитячий симфонічний оркестр...

У Запоріжжі створено Православний дитячий симфонічний оркестр

01.04.2013, 10:35
У Запоріжжі створено Православний дитячий симфонічний оркестр - фото 1
Архиєпископ Запорізький УПЦ (МП) Лука (Коваленко) 28 березня підписав Угоду про співпрацю з Дитячим симфонічним оркестром. Це буде перший в Україні дитячий колектив, яким опікується Православна Церква.

dsc_6084-500x326-y.jpgАрхиєпископ Запорізький УПЦ (МП) Лука (Коваленко) 28 березня підписав Угоду про співпрацю з Дитячим симфонічним оркестром. Це буде перший в Україні дитячий колектив, яким опікується Православна Церква.

«Сьогодні ми стали свідками дуже цікавої події, - сказав архиєпископ на зустрічі з журналістами. - Я переконаний, що після підписання договору із сьогоднішнього дня цей колектив називатиметься Православним дитячим симфонічним оркестром Запорізької єпархії. Я не пригадую, щоб схожі колективи існували де-небудь ще. Це дозволить приводити до Бога учасників оркестру, а через цих дітей - їхніх батьків, бабусь, дідусів. Це свого роду просвітницька місія, яку кожен з нас повинен нести в цей світ».

Дитячий симфонічний оркестр став вже третім творчим колективом, яким опікується Запорізька єпархія. 45 обдарованих дітей віком від восьми до 14-ти років зможуть не тільки тішити своїми виступами любителів класичної музики, але і славити Господа, повідомляє сайт Запорізької єпархії УПЦ (МП).

Перший виступ оркестру у новому статусі глядачі почули вже 31-го березня в КЗ ім. Глінки під час благодійного концерту, організованого Запорізькою єпархією у рамках проекту «Любов милосердствує». Наступний виступ запланований на 5 квітня у прямому ефірі ЗГТРК «Запорiжжя» при проведенні телемарафону.