• Головна
  • Новини
  • УГКЦ організовує Всеукраїнську конференцію про душпастирство серед студентів...

УГКЦ організовує Всеукраїнську конференцію про душпастирство серед студентів

13.03.2013, 09:53
Розпочалася реєстрація учасників Всеукраїнської конференції про душпастирство у вишах “Капеланське служіння у вищих навчальних закладах. Комунікативний аспект". Конференція відбудеться 21 березня 2013 року в Київському національному лінгвістичному університеті.

Розпочалася реєстрація учасників Всеукраїнської конференції про душпастирство у вишах “Капеланське служіння у вищих навчальних закладах. Комунікативний аспект". Конференція відбудеться 21 березня 2013 року в Київському національному лінгвістичному університеті.

Захід організовують Комісія у справах молоді УГКЦ та Центр академічного душпастирства Київської архиєпархії УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації цієї Церкви.

Під час конференції священики та відповідальні за виховний процес у вишах обговорять роль комунікації в ефективному душпастирстві серед студентів, форми академічного душпастирства, методи душпастирювання серед студентів, роль священика в житті університетської спільноти та духовному розвитку молоді. Головним доповідачем під час конференції буде д-р Ростислав Шемечко, випускник Папського салезіанського університету в Римі, директор Центру психології Українського католицького університету. Доктор Шемечко розповість про способи ефективного донесення до студентської аудиторії головних християнських цінностей, що базуються на Добрій Новині Христа. Перша частина його доповіді представить теоретичний аспект сфери міжособистісного спілкування, а друга частина – практична – передасть основні принципи психології спілкування і вправи на їх відпрацювання.

За словами організатора заходу, голови Центру академічного душпастирства Київської архиєпархії о. Володимира Мальчина, участь у конференції дозволить священикам краще познайомитися з викладачами, котрі так само, як і студенти потребують душпастирської опіки, ознайомитися із їхніми поглядами на душпастирство у вишах, а головне набути корисних практичних навичок комунікації. «Сподіваємося, що заходи такого рівня поступово змінять уявлення загалу про присутність священнослужителя в університеті і капеланське служіння сприйматиметься не як виняток, а як норма, за прикладом багатьох європейських вишів», - ділиться о. Володимир.

Захід завершиться зустріччю учасників конференції та представників київської академічної спільноти із Блаженнішим Любомиром (Гузаром) у Київському міському будинку вчителя. Початок зустрічі о 17.00.

До участі в конференції запрошуються відповідальні за навчально-виховний процес у вишах та священики-капелани. Організатори покривають транспортні витрати та харчування під час конференції. Для участі в конференції необхідна попередня реєстрація до 19 березня.