У Зарваниці створили Єдиний молодіжний простір УГКЦ

16.07.2012, 11:27
У Зарваниці створили Єдиний молодіжний простір УГКЦ - фото 1
У Марійському духовному центрі Зарваниця 14-15 липня у рамках Всеукраїнської та молодіжної прощі, приуроченої 120-й річниці Патріарха Йосифа (Сліпого) та тематиці Святих Тайн, організовано Єдиний молодіжний простір УГКЦ.

ЗарваницяУ Марійському духовному центрі Зарваниця 14-15 липня у рамках Всеукраїнської та молодіжної прощі, приуроченої 120-й річниці Патріарха Йосифа (Сліпого) та тематиці Святих Тайн, організовано Єдиний молодіжний простір УГКЦ.

ЄМП повинен допомогти молодій людині ідентифікувати себе як християнина та змінювати світ через поширення християнських цінностей. Його організувала Комісія УГКЦ у справах молоді.

Єдиний молодіжний простір, за повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, творили групи молоді з різних куточків України та з-за кордону, а також почесні гості – Глава УГКЦ Святослав (Шевчук), архиєпископ Томас Едвард Галіксон, апостольський нунцій в Україні, архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви Еліас Шакур, єпископ-ординарій Кишинівської єпархії Республіки Молдова Антон Коша та єпископи УГКЦ.

Глава УГКЦ подякував молодим людям за те, що вони прийшли пішки до Зарваниці, долаючи десятки кілометрів. Говорячи про ініціативу Патріаршої комісії у справах молоді створити єдиний молодіжний простір, першоєрарх сказав: “Я хочу бути присутній у тому просторі, більше того - хочу його разом з вами будувати... Ми є разом, де би ми не були, ми ніколи не можемо бути християнами поодинці, бо ми не вистоїмо у тому світі, який часто є противний християнському життю та свідченню віри і науці Церкви”.

До молоді також звернувся архиєпископ Еліас Шакур, який зазначив: “Я прийшов до вас зі Святої Землі, я приношу вам свої вітання від ваших братів палестинців... Ви є Церква, ви є майбутнє Церкви, я прийшов, щоб навчитися будувати відносини між нашими Церквами, ми хочемо бути вашими братами і сестрами...”

Після зустрічі із церковними єрархами молодь продовжила духовну програму у рамках творення єдиного молодіжного простору та з нагоди 120-ї річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Президент ФУКАСТ “Обнова” представила доповідь “Все обновити у Христі”. Духовні пісні виконував молодіжний гурт “Глорія” із Бережан (Тернопільщина).