Патріарх Святослав поділився секретами роботи з молоддю

17.01.2012, 14:49
Патріарх Святослав поділився секретами роботи з молоддю - фото 1
Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) стверджує, що спеціальної тактики залучення молоді до Церкви у них немає.

PatriarhПредстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) стверджує, що спеціальної тактики залучення молоді до Церкви у них немає. «Ми просто намагаємося душпастирювати і справді надавати увагу всім тим, хто цього потребує, зокрема молоді, бо вона – наше майбутнє», – підкреслює Глава УГКЦ.

Він каже, що старається звертатися до молоді. «І чесно вам скажу, що молодь відповідає на мої звернення», – цитує слова Предстоятеля Департамент інформації УГКЦ.

Патріарх УГКЦ Святослав зізнається, що його часто запитують щодо методології, способу роботи з молоддю. На це він відповідає: «Намагаюся бути доступним і відкритим. І коли молодь мене запрошує на якісь зустрічі, стараюся, якщо можу, йти на ці заходи». За його словами, наша молодь «є дуже вдячна – якщо вона чує голос чи слово, звернене до неї, то обов’язково на це відповідає».

Предстоятель УГКЦ розповів приклад з історії Церкви. «У нашій Церкві є Згромадження отців салезіан. Воно займається роботою з молоддю: це його основна місія. Як зародилося це згромадження? Його засновник дон Боско, молодий священик, якось прийшов до церкви і побачив таку картину: проповідує священик, а біля його ніг спить хлопчина. Дон Боско поцікавився: "Чого ти спиш, чому не слухаєш проповіді?" Той відповів: "Та він не до мене говорить"». «Я намагаюся проповідувати так, аби молодь не спала», – завершив Глава УГКЦ.