Постом і молитвою закликає CУМ вшанувати жертв Голодомору

24.11.2011, 11:32
Постом і молитвою закликає CУМ вшанувати жертв Голодомору - фото 1
Спілка Української Молоді закликає українців вшанувати жертв Великого Голоду – відмовитися від вживання їжі упродовж 33 годин та долучитися до спільної молитви.

GolodomorСпілка Української Молоді закликає українців вшанувати жертв Великого Голоду – відмовитися від вживання їжі упродовж 33 годин та долучитися до спільної молитви. Як наголошують члени СУМу, розумом важко осягнути увесь жах, «перед яким вiч-на-вiч опинився пересічний українець, з хати якого вимели останню зернину, село якого оточили кільцем вартових, діти якого просили їсти... Аби зрозуміти — потрібно пережити, або, принаймні, спробувати це зробити. Саме це є одним iз завдань акції «Сопричастя».

Організатори акції, відтак, пропонують впродовж 33 годин – від 7 години ранку до 4 години вечора 25 листопада дотримуватися суворого посту.

«Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на спомин душі невинно загиблих. Дуже важливо, аби ця пожертва була свідомою, а не механічною. До участі в цьому заході запрошуємо осіб, які досягли 18-ти річного віку й не мають медичних протипоказань щодо такого добровільного голодування», - наголошують члени СУМу.

Ініціатори акції «Сопричастя» також запрошують українців наступного дня, 26 листопада, о 16 годині об’єднатися у молитовну єднання за жертвами Голодомору. Окрім того, кожен учасник акції міг би допомогти чимось своєму ближньому.

«Це може бути милостиня, пожертва на сиротинець тощо. Кожен може самостійно вибирати, яке добре діло він може зробити і на що його спрямувати» - йдеться у зверненні організаторів.

Усіх, хто взяти участь у «Сопричасті» , Спілка Української Молоді просить надсилати свої повідомлення на електронну скриньку: [email protected]