У Мадриді стартував Всесвітній День молоді – 2011

16.08.2011, 10:22
У Мадриді стартував Всесвітній День молоді – 2011 - фото 1
„Вкорінені і збудовані на Христі, зміцнені у вірі”, – такою є тема цьогорічного Дня молоді, який відбувається 16-21 серпня. Покровителем ВДМ 2011 у Мадриді обрано Івана Павла ІІ, оскільки цей Папа був особливо близький до молоді.

Madryd.jpg„Вкорінені і збудовані на Христі, зміцнені у вірі”, – такою є тема цьогорічного Дня молоді, який відбувається 16-21 серпня. Покровителем ВДМ 2011 у Мадриді обрано Івана Павла ІІ, оскільки цей Папа був особливо близький до молоді.

Як йдеться у роз’ясненні теми цьогорічного зібрання молоді, яке подає Радіо Ватикан, бути покірними, тобто вкоріненими у Бозі, бути сильними, тобто збудованими на Христі, і бути міцними, тобто зміцненими у Святому Дусі, закликає Церква ту молодь, яка приїхала до Мадриду або іншими способами бере участь у святкуваннях цьогорічного Всесвітнього Дня Молоді.

З 16 по 19 серпня триватиме Фестиваль Молодих, на якому молодь представлятиме свою культуру, мови та досвід.

Папа Бенедикт XVI приїде до іспанської столиці 18 серпня. Привітальну церемонію Папи Римського заплановано в центрі Мадрида на 16 годину. Наступного дня ввечері молодь візьме участь у хресній дорозі, яка буде проходити головними вулицями міста. 20 серпня учасники вирушать з Мадрида у восьми кілометрове паломництво на колишнє літовище Чотирьох Вітрів, де відбудеться молитовне чування з Бенедиктом XVI. В цьому часі в спеціальних палатках буде відбуватися адорація Пресвятих Дарів.

Кульмінацією Світового Дня Молоді буде Свята Меса в неділю 21 серпня під супроводом Святішого Отця. Після її закінчення буде проголошено наступне місце міжнародної зустрічі молоді.

З нагоди ХХVІ Всесвітнього Дня молоді за дорученням Папи Бенедикта ХVІ Апостольський Пенітенціарій видав Декрет про повний відпуст вірним, які беруть у ньому участь.

Цьогоріч у Всесвітньому Дні молоді бере участь також 750 єпископів, 13 тис. священиків та 4,5 тис. семінаристів. Катехизація проводитиметься 30-ма мовами.

За повідомленням Комісії у справах молоді УГКЦ, до цього свята також долучилася група молоді УГКЦ з різних регіонів України, а також з Канади та деяких країн Європи.

«Дуже важливо, щоб для кожного учасника Світового Дня Молоді ця подія стала паломництвом віри, а не лише нагодою пізнати інші країни чи міста», – зазначив голова Комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк. В Іспанії молодь братиме участь у молитовних чуваннях і служитиметься Божественна Літургія також і у Східному обряді. Таке чисельне зібрання молоді усього світу є нагодою не лише для пізнання інших культур і народів, але й для представлення власної самобутності – культурної та духовної. «Ті, хто любить свій народ і свою Церкву, можуть стати добрими свідками та промоторами для інших людей. Ми віримо, що молодь нашої Церкви, яка  бере участь у Світовому Дні Молоді в Мадриді, стане такими добрими свідками», – пояснив о. Ростислав.

Світовий День Молоді започаткував Папа Іван Павло II у Квітну неділю 1984 року, коли закликав молодь Рима спільно відсвяткувати Рік Покути. У 1985 році Святіший Отець оприлюднив послання, звернене до молоді всього світу, а також встановив Світові Дні Молоді. Вони проходили в Буенос-Айресі (близько мільйона молодих людей), Сантьяго-де-Компостела, Ченстохові, Денвері, Манілі (близько 4 млн.), Парижі, Римі, Торонто, Кельні, Сіднеї. Світові дні молоді відбуваються раз на два-три роки.