• Головна
  • Новини
  • Наймолодший Глава східної католицької Церкви у світі розповів студентству про значимість тандему Церква-молодь...

Наймолодший Глава східної католицької Церкви у світі розповів студентству про значимість тандему Церква-молодь

18.05.2011, 13:11
Наймолодший Глава східної католицької Церкви у світі розповів студентству про значимість тандему Церква-молодь - фото 1
Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) 17 травня зустрівся зі студентами столиці в актовій залі Культурно-Мистецькому центрі Києво-Могилянської Академії.

exklusiv.gifГлава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) 17 травня зустрівся зі студентами столиці в актовій залі Культурно-Мистецькому центрі Києво-Могилянської Академії. Зутріч відбулася на тему: „Вічно молода і сучасна Церква”.

Говорячи про єдість Церкви, Глава УГКЦ зауважив, що з богословської точки зору це слово вживати в множині – нонсенс, оскільки Церква – це є тіло Христове і вона єдина.

«Церква це продовження в просторі й часі таїнства воплочення Божою і людської природи в тілі Ісуса Христа. Таким чином, разом в собі поєдналося вічне і дочасне. Отже в своєму надприродному вимірі існує тільки одна Церква, яка в своєму людському елементі, протягом віків, фрагментувалась. Але від початку своїх розділів церква завжди шукала шляхів до свого поєднання, підкреслив Святослав (Шевчук). Отже в церкві поєднується вічне і тимчасове, поєднується єдність й множинність. І в такий саме спосіб поєднується древність і молодість», – наголосив Глава УГКЦ.

Слід відзначити, що й сама Українська Греко-Католицька Церква є молодою. Середній вік священнослужителів УГКЦ складає 35 років. І як відзначив Верховний архиєпископ, УГКЦ – Церква молода, бо після довгих років нищення й переслідування – воскресла.

Першоєрарх акцентував на тому, що Церкву неможливо знищити. Можна знищити її єрархів, можна знищити її людську частину, але Божественного елементу в Церкві не можна знищити, й тому вона буде постійно відновлятися.

Словами Івана Златоустого, Предстоятель УГКЦ звернувся до молоді «в чому полягатиме вічне щастя людини у вічності? В тому, що ми будемо вічно пізнавати безмежного Бога. Отже ми будемо вічно з Богом і тій молодості не буде кінця.  Все те, що апостоли сприйняли від Ісуса, Церква зараз передає людям». І саме цієї традиції, віри, саме цього вічного молодого слова Божого й потребує сьогоднішня молода людина.

Shevchuk-molod.jpg

Зустріч київської молоді з Патріархом УГКЦ організували Київське товариство студентів-католиків „Обнова” та Національний Універститет Києво-Могилянська Академія, за сприяння Президента НаУКМА Сергія Квіта.