• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав (Шевчук) закликає українську молодь «до діалогу з Божим Словом»...

Патріарх Святослав (Шевчук) закликає українську молодь «до діалогу з Божим Словом»

16.04.2011, 07:11
Патріарх Святослав (Шевчук) закликає українську молодь «до діалогу з Божим Словом» - фото 1
У посланні з нагоди Дня молоді, що за католицькою традицією відзначається в УГКЦ у Квітну неділю (цьогоріч 17 квітня), Глава УГКЦ запрошує молодих людей «до діалогу з Божим Словом, яке Свята Церква нам проповідує».

Святослав (Шевчук)exklusiv.gifІз першим після сходження на престол Глави Української Греко-Католицької Церкви пастирським посланням звернувся до молодих греко-католиків Патріарх Святослав (Шевчук).

У посланні з нагоди Дня молоді, що за католицькою традицією відзначається в УГКЦ у Квітну неділю (цьогоріч 17 квітня), Глава УГКЦ запрошує молодих людей «до діалогу з Божим Словом, яке Свята Церква нам проповідує».

Владика Святослав нагадує, що сенсом Квітної неділі, неділі Господнього в’їзду в Єрусалим, коли Христа вітала переважно молодь Ізраїля, є особиста зустріч із Христом, відкривання себе для Його любові. Як зауважує Глава УГКЦ, «в наш час ця вроджена юнацька релігійність, той пошук за вічною Любов’ю, якою є Господь, нерідко зранені та окрадені», молодим людям важко дозволити себе любити, бо вони бояться бути обдуреними і використаними. Часто й самі не вміють любити, закриваючись у віртуальному світі, боячись вийти назустріч іншим.

«Однак Господь сьогодні переможно входить до Єрусалима – тож сміливо вийдімо Йому назустріч! – закликає Патріарх Святослав, наголошуючи, що молода Церква, яку часто пророки називали Господньою нареченою», не повинна боятися.

«У цей святковий день, який наближає нас до Пасхи, не бійтеся зустрітися з Христом і не соромтеся визнати себе християнами навіть перед тими, які вам забороняють це зробити. Якщо ви замовкнете – то каміння кричатиме! Хоч би як дивно це звучало в сучасній молодіжній культурі, не страхаймося вигукнути Йому: «Осанна во вишніх!» Сьогодні ми не просто беремо в руки посвячені гілочки із ознаками весняного оновлення природи – ми беремо в руки символи перемоги над гріхом і смертю, а через них приймаємо силу Того, хто йде у воскресіння. Переживімо нині разом цю зустріч – і надихнемося силою Любові, якою збудуємо разом наше майбутнє», - зазначає Глава УГКЦ.