• Головна
  • Новини
  • У Києві молодь УПЦ КП на Всеукраїнському з’їзді обговорювала виклики сьогодення...

У Києві молодь УПЦ КП на Всеукраїнському з’їзді обговорювала виклики сьогодення

22.02.2011, 10:59
У Києві молодь УПЦ КП на Всеукраїнському з’їзді обговорювала виклики сьогодення - фото 1
У стінах Київської православної богословської академії 19-20 лютого 2011 року відбувся IX-й Всеукраїнський з’їзд православної молоді на тему: «Православна молодь України перед викликами сьогодення».

Zizd-molody2.jpgУ стінах Київської православної богословської академії 19-20 лютого 2011 року відбувся IX-й Всеукраїнський з’їзд православної молоді на тему: «Православна молодь України перед викликами сьогодення». За повідомленням прес-служби Київської Патріархії, у заході взяли участь більше двохсот представників молодого покоління вірних УПЦ КП.

З’їзд проходив впродовж двох днів і складався з офіційної та робочої частини, богослужіння та концерту, який молодь традиційно організувала своїми силами. Серед почесних гостей з’їзду були: Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, ректор КПБА єпископ Переяслав-Хмельницький Єпіфаній, керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор, голова інформаційного управління єпископ Васильківський Євстартій, професор КПБА Дмитро Степовик, член Асамблеї ХДС екс-голова Державного комітету у справах релігій Юрій Решетніков, голова Київської обласної організації ХДС Едуард Ільїн та ін.

Відкрив пленарне засідання з’їзду голова Управління УПЦ Київського Патріархату у справах молоді єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. У доповіді владика Федір окреслив основні виклики сучасного світу, що спрямовані на духовну і фізичну руйнацію молодого покоління України.

zisd-molody1.jpgУ своєму слові Патріарх Філарет наголосив на тому, що зло в світі можна перемогти тоді, коли кожен християнин буде жити за заповідями Божими.

Після пленарного засідання делегати з’їзду продовжили обговорення актуальних проблем сучасного життя у робочих секціях. Завершився перший день заходу всенічним богослужінням у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Наступного дня в Михайлівському соборі була звершена Літургія, після якої відбулося офіційне закриття з’їзду. Під час закриття заходу єпископ Федір ознайомив молодь із планами на майбутнє. Значна частина запланованих заходів уже стала традиційною, такі як літній табір «Пляшева» та зимовий табір «Ліствиця», а частина буде проведена вперше.

З’їзд завершився концертом, під час якого лунали церковні піснепіви та канти, українські патріотичні пісні, читалися вірші та гуморески, виконувалися класичні твори та пісні під гітару.