• Головна
  • Новини
  • У Луцьку відсвяткували Міжнародний день православної молоді...

У Луцьку відсвяткували Міжнародний день православної молоді

17.02.2011, 12:41
У Луцьку відсвяткували Міжнародний день православної молоді - фото 1
З'їзд православної молоді відбувся у Луцьку 15 лютого, на свято Стрітення Господнього. Організатором зустрічі став молодіжний відділ Волинської єпархії УПЦ на чолі з ієродияконом Ніфонтом (Омельчуком).

З-їзд-православної-молоді.jpgЗ'їзд православної молоді відбувся у Луцьку 15 лютого, на свято Стрітення Господнього. Організатором зустрічі став молодіжний відділ Волинської єпархії УПЦ на чолі з ієродияконом Ніфонтом (Омельчуком).

Як повідомляє для РІСУ протоієрей Валентин Марчук, кілька молодіжних товариств, що засновані при Волинській єпархії УПЦ, вибрали для себе шлях служіння ближньому, засіваючи зерна православної віри: це студенти Волинської духовної семінарії, члени товариства імені преподобного Миколи Святоші, князя Луцького, молодь православного юнацького клубу, молодіжний хор Пантелеймонівського храму м. Луцька. Вони беруть участь у паломницьких поїздках, співають у церковному хорі, відвідують дітей у лікарні, школах-інтернатах та реабілітаційних центрах. А на з’їзді вони власним прикладом переконували, що найголовніше – це спраглим серцем почути Христа.

«Така зустріч православної і світської молоді – велика справа, – сказав присутній на святі митрополит Луцький і Волинський Ніфонт (Солодуха). – Сьогодні ми маємо унікальні можливості так збиратись і спілкуватись. В атеїстичні часи, коли я був молодим, батюшка не мав змоги говорити з нами публічно. Йому б одразу «пришили пропаганду», мовляв, «агітує комсомольців».

У програмі вечора був міні-спектакль на тему духовності, який православна молодь поставила власними силами, пісенні виступи колективів. Окрім того, під час з’їзду була можливість напряму поспілкуватись із владикою. Молодих людей цікавили питання поведінки у храмі, статистики церковних шлюбів і розлучень, перспективи розвитку молодіжних православних організацій, роль гумору в житті християнина, можливості перебування у храмах єпархії неповносправних.