• Головна
  • Новини
  • Конференція молодіжних керівників ВСО ЄХБ зібрала учасників з понад 30 країн світу...

Конференція молодіжних керівників ВСО ЄХБ зібрала учасників з понад 30 країн світу

17.01.2011, 16:15
Конференція молодіжних керівників ВСО ЄХБ зібрала учасників з понад 30 країн світу - фото 1
Вперше в Україні на подібну зустріч приїхали представники Євро-Азіатського Альянсу Євангельських християн-баптистів, а також слов'янських церков ЄХБ із США.

ЕХБ3.jpg

Вперше в Україні на подібну зустріч приїхали представники Євро-Азіатського Альянсу Євангельських християн-баптистів, а також слов'янських церков ЄХБ із США.

Конференція проходить в Ірпені на базі «Центру Християнської життя України». Її організатором виступили Європейська Баптистська Федерація та Євро-Азійський Союз Євангельських Християн Баптистів.

Як зазначають у прес-службі ВСО ЄХБ, щороку зустрічі проходять на базі різних європейських країн, але тільки в цьому році стало можливим зібрати таку кількість делегатів та представників з усього світу в Україні. Серед учасників конференції – представники Білорусі, Росії, Вірменії, Туркменістану, Узбекистану, Данії, Чехії, Норвегії, Канади, США, Сирії, Нігерії, Нідерландів, Німеччини, Хорватії, Болгарії та ін.

ЕХБ1.jpgЗ самого ранку 14 січня почалися засідання та обговорення основних тем зустрічі, делегати з різних країн аналізували методи роботи, яка ведеться з молоддю в кожній з них, які зміни відбулися в 2010 році, особливо в тих регіонах, де політична ситуація досі нестабільна.

У цей же день відбулася прес-конференція, в якій взяли участь делегати з 6 країн, розповівши про служіння та соціальної роботи своїх церков. Так, за словами Волькмара Гампа, відповідального за молодіжний відділ Європейської баптистської Федерації, у Німеччині ведеться робота з іммігрантами, проводяться мовні курси і надається допомога в адаптації.

ЕХБ2.jpgУчасників конференції привітав міський голова Ірпеня Володимир Скаржинський, який дуже тепло відгукувався про роботу Союзу баптистів України в Ірпені та взагалі в Україні.

15 січня в першій половині дня з учасниками конференції поділився словом президент Біблійного товариства України – Григорій Комендант. Він говорив про важливість молитви в житті християнина і про те, наскільки важливою була молитва у служінні Ісуса Христа.

Лекція на тему «Євангелизм у 21 столітті», яку читав Віктор Гамм, була спрямована на підбадьорення молодих лідерів у служінні, яке вони несуть у своїх країнах та областях України.