• Головна
  • Новини
  • Близько 30 тисяч молодих людей бере участь в 33-ій зустрічі молоді Тезе...

Близько 30 тисяч молодих людей бере участь в 33-ій зустрічі молоді Тезе

30.12.2010, 00:11
Близько 30 тисяч молодих людей бере участь в 33-ій зустрічі молоді Тезе - фото 1
Учасниками 33-ї європейської зустрічі молоді Тезе, яка цього року відбувається в Роттердамі (Нідерданди), стали близько 30 000 молодих осіб віком від 16 до 35 років.

Тезе_1.jpgexklusiv.gifУчасниками 33-ї європейської зустрічі молоді Тезе, яка цього року відбувається в Роттердамі (Нідерданди), стали близько 30 000 молодих осіб віком від 16 до 35 років. Традиційно, найбільша кількість учасників прибуває на зустріч спільноти Тезе з Польщі. Друга за чисельністю — українська делегація.

Як зазначили в коментарі кореспонденту РІСУ організатори молодіжної прощі, цього року в Роттердам прибули близько 2 000 паломників з України.

Відкриття «Паломництва Довіри на Землі», як називають зустріч Тезе, відбулась у вівторок, 28 грудня, у залах найбільшого в Роттердамі виставкового центру Ahoy. Європейську молодь приймають протестантські і католицькі парафії та сім’ї Роттердама та навколишніх міст. Щоранку спільні молитви відбуваються на парафіях, а згодом молодь знову збирається для загальної молитви з братами Тезе в Ahoy.

Темою другого дня прощі є радість. Молоді християни роздумують про те, наскільки радість у Бозі є важливою складовою християнського життя і служіння.

Організатори зустрічі запропонували для учасників понад 30 тематичних заходів та лекцій, під час яких обговорять такі теми, як «Мистецтво та Біблія», «Служіння потребуючим», «Церква і суспільство», «Спільна діяльність в Європі», «Приховані релігійні скарби минулого і сьогодення», «Примирення посеред страждань», «Мусульмани і християни в діалозі» та інші.

Серед учасників прощі — вірні Католицької, Православної, Протестанських Церков, представники юдейської та мусульманської спільнот та всі люди доброї волі.

Впродовж року місто чекало на паломників, і сьогодні, як зазначають організатори, «весь Роттердам живе у ритмі Тезе».

«Паломництво Довіри» у Роттердамі триватиме до 1 січня 2011 року. Молодь зустріне Новий рік на парафіях, які їх прийняли, у молитві та спілкуванні з новими друзями з багатьох країн світу.