• Головна
  • Новини
  • Громадські ради по співпраці з Церквами при Міносвіти і науки закликали батьків впливати на зміст та організацію навчально-виховного процесу...

Громадські ради по співпраці з Церквами при Міносвіти і науки закликали батьків впливати на зміст та організацію навчально-виховного процесу

22.11.2010, 15:11
Громадські ради по співпраці з Церквами при Міносвіти і науки закликали батьків впливати на зміст та організацію навчально-виховного процесу - фото 1
Батькам радять детальніше ознайомлюватися зі змістом навчальних підручників і виховних заходів, а також більш цікавитися тим, як, де і з ким їхні діти проводять позашкільний час».

divchunka.jpgexklusiv.gifУчасники спільного засідання Громадських Рад по співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, Міністерстві охорони здоров’я України та Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту України звернулися 9 листопада до батьків, на яких лежить відповідальність за виховувати дітей, із закликом розвивати у дітях навички здорового і відповідального способу життя. У зверненні також йдеться про те, що батьки повинні сумлінно виконувати свої батьківські обов’язки, керуючись загальнолюдськими духовно-моральними цінностями.

Громадські Ради, які об’єднують фахівців у галузі медицини, освіти, а також представників Церков і релігійних організацій, наголошують на тому, що навчальні та профілактичні програми повинні ґрунтуватися на повазі прав і гідності людини та пропагувати традиційні духовні, морально-етичні та культурні цінності. Учні та слухачі таких програм мають у першу чергу привчатися до відповідальної поведінки, розуміти цінність утримання від раннього початку статевого життя, важливість стриманості від до- та позашлюбних статевих стосунків, що є найефективнішими засобами профілактики епідемії ВІЛ/СНІД та інших хвороб, абортів та недопущення інших чинників, які завдають шкоди фізичному та духовному здоров’ю.

«Батькам слід детальніше ознайомлюватися зі змістом навчальних підручників і виховних заходів, а також більш цікавитися тим, як, де і з ким їхні діти проводять позашкільний час». Наголошуємо на тому, що батьки мають право впливати на зміст та організацію навчально-виховного процесу, що гарантовано статтями 5, 151, 152, 154 Сімейного кодексу України, статтями Закону України «Про загальну середню освіту», статтями 50, 56, 59, 60 Закону України «Про освіту», статтями 16 і 34 Конвенції ООН про права дитини 1989 р. (ратифікована Постановою Верховної Ради України № 789-ХII від 27.02.1991 р.), статтею 7 Закону «Про захист суспільної моралі», – сказано у зверненні.

У зверненні учасники Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки закликали батьків звертатись до (голови – народного депутата України В.С. Марущенка, вул. Грушевського, 5, м. Київ, 01008; тел.: (044) 278-71-93), Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (голова – академік Ю.І.Кундієв, вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01061, тел.: (044) 284-34-27), Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (вул. Артема, 73, м. Київ, 04053; тел.: (044) 486-11-61) та органів місцевого самоврядування з інформацією про порушення їхніх прав у сфері освіти та виховання та вносити свої пропозиції.