• Головна
  • Теми
  • На конгресі дітей на Хмельниччині євангелізували близько 1700 учасників...

На конгресі дітей на Хмельниччині євангелізували близько 1700 учасників

02.06.2010, 15:21
На конгресі дітей на Хмельниччині євангелізували близько 1700 учасників - фото 1
Кам’янець-Подільська дієцезія РКЦ в Україні 1 червня з нагоди Всесвітнього дня дітей організувала конгрес дітей. Захід, який відбувався у Санктуарії Летичівської Богородиці, зібрав близько 1700 дітей.

Юстин_Русин.jpgХМЕЛЬНИЧЧИНА — Кам’янець-Подільська дієцезія РКЦ в Україні 1 червня з нагоди Всесвітнього дня дітей організувала конгрес дітей. Захід, який відбувався у Санктуарії Летичівської Богородиці, зібрав близько 1700 дітей. Учасники заходу мали змогу вшанувати мощі св. Терези від Дитятка Ісуса.

«Головна мета конгресу дітей — євангелізація. Дітям потрібно передати Добру Новину так, щоб це було просто, зрозуміло для них та не нудно. Звичайно, діти можуть забути все те, що їм тут говориться, але вони пам’ятатимуть загальну атмосферу, що у церковній спільноті класно. Також важливо, щоб діти мали можливість пережити спільноту, побачити, що Церква – велика, особливо ті діти, які приїхали з малих парафій», — розповів о. Юстин Русин, OFMCap, головний натхненник та ідеолог Конгресу дітей.

День_дитини1.jpgЯк інформує видання «Credo», конгрес розпочався з вистави про св. Терезу від Дитятка Ісуса. Під час театрального дійства дітям розповіли про життя та місію св. Терези, яка є покровителькою місіонерів, та про те, що Ісус радіє, коли діти моляться та співають.

Цьогоріч, як уже традиційно склалося, участь у конгресі взяв єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський. Єпископ закликав дітей щодня робити добрий вчинок, брати приклад зі св. Терези, а також постійно молитися за священиків, які служать у їхніх парафіях.