• Головна
  • Новини
  • На Львівщині вандали розмалювали фарбою каплицю XVII століття...

На Львівщині вандали розмалювали фарбою каплицю XVII століття

21.07.2019, 09:10
На Львівщині вандали розмалювали фарбою каплицю XVII століття - фото 1
У селищі Підкамінь, що у Бродівському районі в ніч на 20 липня вандали обмалювали фарбою двері та хрест каплиці св. Параскеви П’ятниці ПЦУ. Ця каплиця була збудована у першій половині XVII ст. у стилі пізнього бароко є пам’яткою архітектури національного значення.

В смт Підкамінь, що у Бродівському районі на Львівщині, в ніч на суботу, 20 липня, вандали обмалювали фарбою двері та хрест каплиці св. Параскеви П’ятниці ПЦУ. Ця каплиця була збудована у першій половині XVII ст. і є пам’яткою архітектури національного значення.

Фото о. Перога

Судячи з фото, які вранці 20 липня опублікував настоятель парафії каплиці о. Степан Періг, вандали облили жовтою фарбою двері, поріг каплиці, та хрест, встановлений на її подвір'ї. Подекуди тією ж фарбою намалювали хрести, а її залишки розлили по подвір'ї. Про це повідомляє ZAXID.net.

Речниця ГУ Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська зазначила, що бродівські поліцейські уже розслідують це випадок. Справу кваліфікували як хуліганство (ч. 1 ст. 296 ККУ).

«Оскільки майно церкви не пошкоджено, то справу кваліфікували як хуліганство. Слідчо-оперативна група працює на місці події, звідти вилучили зразки фарби та банку з-під неї. Ведеться розслідування», – сказала Світлана Добровольська.

Фото о. Перога

Якщо поліція знайде винуватця, йому може загрожувати до 17 тис. грн штрафу або до 6 місяців арешту або ж обмеження волі на термін до 5 років.

Каплиця св. Параскеви П'ятниці в смт Підкамінь була збудована 1739-1741 рр архітекторами Анітоніо Кастелі та Каппоні (ім'я встановити не вдалося) у стилі пізнього бароко та є пам'яткою архітектури національного значення.