• Головна
  • Проекти
  • В ОРДЛО бойовики захопили храм ПЦУ і передали його представникам РПЦ...

В ОРДЛО бойовики захопили храм ПЦУ і передали його представникам РПЦ

25.04.2019, 21:38
Терористи невизнаної "ДНР" використовують своїх прихильників серед місцевих жителів для збору підписів за конфіскацію майна всіх українських парафій

Терористи невизнаної "ДНР" використовують своїх прихильників серед місцевих жителів для збору підписів за конфіскацію майна всіх українських парафій.

У селі Кузнєцово Тельманівського району Донецької області храм і майно Православної Церкви України захопили окупаційні сили РФ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник місцевої єпархії ПЦУ владика Сергій. Про це повідомляє 5 канал.

Він зазначив, що захоплений храм планують передати представникам РПЦ з так званого Московського Патріархату.

"Телефоном парафіяни повідомили, що йде залякування наших вірян, щоб не ходили в українські храми, не спілкувалися з духівництвом нашої єпархії, погрожуючи розправами. Існує реальна загроза для духівництва нашої церкви, яке у складних умовах виконує свої пастирські обов'язки", – написав священнослужитель.

За його словами, бойовики невизнаної "ДНР" використовують своїх прихильників серед місцевих жителів для збору підписів за конфіскацію майна всіх українських парафій.

Крім того, терористи планують захопити й передати РПЦ єпархіальний Будинок милосердя, де живуть літні, хворі й самотні люди, і зробити з нього госпіталь для військ РФ.

Теги: #ОРДЛО