• Головна
  • Новини
  • Вандали осквернили храм Пресвятої Трійці у відомому відпустовому центрі на Тернопільщині...

Вандали осквернили храм Пресвятої Трійці у відомому відпустовому центрі на Тернопільщині

09.04.2019, 17:48
Вандали осквернили храм Пресвятої Трійці у відомому відпустовому центрі на Тернопільщині - фото 1
У ніч з 6 на 7 квітня 2019 року невідомі вчинили напад на храм Православної Церкви України. Розбивши вікно у вівтарі, проникли в храм Пресвятої Трійці на Божій горі, що біля села Великі Бережці Кременецького району.

Храм Пресвятої Трійці на Божій горіУ ніч з 6 на 7 квітня 2019 року невідомі вчинили напад на храм Православної Церкви України. Розбивши вікно у вівтарі, проникли в храм Пресвятої Трійці на Божій горі, що біля села Великі Бережці Кременецького району. Про це повідомив настоятель храму протоєрей Василь Дідик.

За повідомленням прес-служби Тернопільської єпархії ПЦУ, вандали осквернили найбільші святині храму. Напрестольне Євангеліє з вирваними сторінками і антимінс згодом знайшли у лісі. Також зловмисники пошкодили орнамент на стіні храму, ікону Іова Почаївського, вибили вікно під куполом. У печері під храмом вони понищили ікони Спасителя, Божої Матері, Святого Миколая. Від нападу невідомих постраждала і старовинна ікона «Христос і вівці» на підйомі до храму: на обличчі Спасителя намалювали перевернуті хрести.

«Судячи із залишених слідів, вандали вилізли на купол храму і мали намір скинути хрест. Проте, на щастя, це їм не вдалося», – зазначив отець Василь.

Він припустив, що наругу над святинями вчинили не звичайні хулігани, а члени якоїсь секти. Про це, за його словами, свідчать написи, які вони залишили на іконах. Та й гроші, котрі були у храмі, зловмисників не зацікавили.

За словами настоятеля, це не перший випадок богохульства на Божій горі останнім часом. Так, у неділю Торжества православ’я у печері були пошкоджені ікони.

«Тоді ми до правоохоронців не зверталися. Пошкодження були незначними, й ми думали, що це дрібне хуліганство. Як з’ясувалося, вандали діють цілеспрямовано», – сказав протоєрей Василь Дідик.

Поліція розслідує ці випадки.

Детальніше про це відпустове місце читайте у матеріалі РІСУ «БОЖА ГОРА — СВЯТИНЯ У ТІНІ ПОЧАЄВА».

Сліди вандалізму на іконі

Пошкоджене Євангеліє

Пошкоджене Євангеліє

Антимінс викинули в лісі