• Головна
  • Новини
  • На Вінничині прихильники УПЦ МП зіпсували дорожній вказівник...

На Вінничині прихильники УПЦ МП зіпсували дорожній вказівник

01.04.2019, 09:43
На Вінничині прихильники УПЦ МП зіпсували дорожній вказівник - фото 1
На в’їзді у село Байківку немає дорожнього вказівника населеного пункту. В ніч з 28 на 29 березня на ньому хтось написав червоною фарбою «РОЗКОЛ», повідомляє Калинівка.city.

На в’їзді у село Байківку немає дорожнього вказівника населеного пункту. В ніч з 28 на 29 березня на ньому хтось написав червоною фарбою «РОЗКОЛ», повідомляє Калинівка.city.

Місцеві люди намагалися стерти напис – в результаті дорожній знак втратив свою інформативність і шляховики змушені були його зняти.

-Вранці мені зателефонували мешканці нашого села і повідомили про цей напис, - каже Байківський сільський голова Тетяна Гнатюк. – Ще один напис люди виявили на церковному паркані.

На паркані такою ж червоною фарбою було написано «РОЗКОЛЬНІКИ».

Ці написи неабияк обурили місцевих жителів.

-Хіба віруюча людина таке зробила б? - обурюється місцевий мешканець Петро Гладченко.

Байківчани вважають, що цю неприємність їм зробили за те, що громада приєдналася до Православної Церкви України.

- Це слова, які вживають у Московському Патріархаті стосовно вірних Православної Церкви України, - каже місцева жителька, яка просить не називати її імені. – Але ми нікого не зловили, то й нікого не звинувачуємо. Одне зрозуміло, що у таких людей ні віри, ні совісті. Ну, написали вони, а що від цього змінилося? Ми ще більше укріпилися у думці, що зробили правильний вибір.

До поліції ніхто з байківчан про скоєне не заявляв, хоча люди кажуть, що це можна розцінювати і як розпалювання релігійної ворожнечі, і як образу їхніх переконань та вибору.

Про своє бажання перейти в лоно Православної Церкви України байківчани заявили ще у минулому році. Тоді члени релігійної громади провели опитування дорослого населення села стосовно підтримки рішення об’єднавчого собору та створення помісної Православної Церкви України.

Опитування у Байківці проводили серед дорослого населення, старшого вісімнадцяти років. У своєму рішенні громада була майже одностайною. Із трьохсот одного опитаного, двісті дев’яносто шість висловились за підтримку помісної Православної Церкви України, двоє — проти і троє утримались.

А у лютому нинішнього року громада Святопокровської церкви села Байківки ухвалила рішення про перехід під юрисдикцію помісної Православної Церкви України.