Окупаційна влада Криму відбирає єдиний храм ПЦУ у Сімферополі

28.03.2019, 10:53
Православна Церква України у Криму 27 березня зазнала ч нового зазіхання окупантів на свободу віросповідання. Про це на своїй сторінці в Facebook написав архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Православна Церква України у Криму 27 березня зазнала нового зазіхання окупантів на свободу віросповідання. Про це на своїй сторінці в Facebook написав архиєпископ Чернігівський і Ніжинський  Євстратій (Зоря), інформує «Прямий».

"Сьогодні Управління Кримської єпархії Помісної УПЦ отримало листа від окупаційного "Міністерства земельних і майнових відносин" про дострокове розірвання договору оренди на будівлю, де знаходиться єдиний в Сімферополі храм Православної Церкви України. Причина - "відсутність оплати оренди" в розмірі 2 (два) рублі. Вимагають компенсувати збитки і сплатити штраф "до бюджету республіки" в 2 тис рублів, а також звертаються до "суду" з позовом щодо припинення оренди. Це при тому, що визначена в документах орендна плата давно була внесена", - написав Зоря.

За його словами, одночасність атаки російських силовиків проти кримських татар і черговий крок окупантів у напрямку знищення присутності Української Церкви - події з одного ряду. Окупанти проводять "зачистку" не лояльних.

Раніше в ефірі "Прямого"  заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юсуф Куркчі заявив, що окупаційна влада вішає на кримськотатарський народ ярлик "народу-терориста", щоб нівелювати всі їх претензії щодо окупації півострова Росією.

Нагадаємо, російські силовики в окупованому Криму 27 березня провели 25 обшуків в будинках кримськотатарських активістів.