• Головна
  • Новини
  • На Харківщині облили червоною фарбою хрест, встановлений загиблим воїнам АТО...

На Харківщині облили червоною фарбою хрест, встановлений загиблим воїнам АТО

19.03.2019, 13:09
У Куп’янську на Харківської невідомі облили червою фарбою «Козацький хрест», встановлений на честь полеглих воїнів АТО. Про це у себе на Фейсуці написала міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

У Куп’янську на Харківщині невідомі облили червою фарбою «Козацький хрест», встановлений на честь полеглих воїнів АТО. Про це у себе на Фейсбуці написала міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

«Вандали облили червоною фарбою пам’ятник «Козацький хрест», встановлений минулого року на честь полеглих воїнів АТО в сквері імені Тараса Шевченка у Куп’янську, Харківської області – злочин. Я закликаю поліцію Харківської області не обмежуватися виїздом на місце події та внесенням факту до журналу єдиного обліку, а дійсно провести всі необхідні заходи щодо пошуку та затримання вандалів», - зазначила міністр.

Ірина Фріз пропонує посилити кримінальну відповідальність за наругу над могилами воїнів АТО.

«Також я закликаю народних депутатів проголосувати законопроект, який ще наприкінці минулого року був розроблений та прийнятий Верховною Радою в першому читанні і який передбачає посилення кримінальної відповідальності за наругу над могилою, пам’ятником воїнам АТО/ООС, а саме позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

Адже схожі випадки трапляються ледь не щомісяця в нашій країні. Лише місяць тому аналогічний злочин був скоєний в Києві.

І я черговий раз наголошую - наруга над пам’ятниками воїнам російсько-української війни є не припустимою і в жодному випадку не має лишатись без відповідного покарання!», - наголосила Фріз.