• Головна
  • Новини
  • На цвинтарі під Луцьком невідомі постійно розбивають хрест на могилі монаха...

На цвинтарі під Луцьком невідомі постійно розбивають хрест на могилі монаха

22.02.2019, 11:44
На цвинтарі під Луцьком невідомі постійно розбивають хрест на могилі монаха - фото 1
У селі під Луцьком на цвинтарі Свято-Миколаївського жидичинського монастиря невідомі постійно руйнують пам’ятник на могилі єдиного монаха, який там похований.

У селі під Луцьком на цвинтарі Свято-Миколаївського жидичинського монастиря невідомі постійно руйнують пам’ятник на могилі єдиного монаха, який там похований.

Про це в інтерв’ю виданню «Перший» розповів архимандрит Костянтин Марченко, намісник Жидичинського монастиря.

Кілька років тому частину нового сільського кладовища у с. Жидичин Ківерцівського району віддали під поховання монахів. Нині там усього дві могили. Одна з них – єродиякона Даміана, друга – переселенки зі Сходу, з Макіївки Ганни Рубан, яка померла на Волині, через відсутність родини її похованням опікувався монастир.

За словами о. Костянтина Марченка, уже втретє за рік пам’ятник на могилі монаха хтось руйнує: просто збиває хреста. На розбитому пам’ятнику до опадів було видно слід ноги.

На думку намісника монастиря, така ситуація – наслідок протистояння патріархатів. Жидичинський монастир належить до УПЦ КП, нині ПЦУ.

«Навряд чи вандали будуть їхати сюди три рази. Якщо чесно, то це все оте кляте розділення. Просто людей стравлюють і все. Тут ще було видно слід ноги… Іноді думаю: знаєте мультфільм такий «Ну, постривай!»? Там був такий бегемотик... Вовк із зайцем все руйнували йому, а він відбудовував. Так ми себе часто такими бегемотиками й відчуваємо. Ну нічого. Це виховує в нас смирення. Такий собі тренінг», - каже о. Костянтин Марченко.