• Головна
  • Новини
  • Римо-католицькі єпископи України засудили напади на ромів...

Римо-католицькі єпископи України засудили напади на ромів

26.06.2018, 15:26
Римо-католицькі єпископи України засудили напади на ромів - фото 1
Конференції римо-католицьких єпископів в Україні 25 червня 2018 року оприлюднила звернення, в якому засудила напади на табори ромів, повідомляє Rkc.lviv.ua.

Конференція римо-католицьких єпископів в Україні 25 червня 2018 року оприлюднила звернення, в якому засудила напади на табори ромів, повідомляє Rkc.lviv.ua.

Роми_і_РКЦ.jpg

У зверненні сказано: «З великою схвильованістю та неспокоєм сприйняли ми повідомлення про напади на табори ромів, які останнім часом відбувалися в Україні, а особливо про останній трагічний погром ромського табору поблизу Львова, в якому загинув 24-річний юнак Давид та отримали поранення 4 людини.

Такі насильницькі дії тих, які позиціонують себе патріотами свого народу, заслуговують однозначного засудження. Святий Іван Павло ІІ у своїй промові 5 жовтня 1995 року в ООН Сказав: «Слід прояснити фундаментальні відмінності поміж нездоровою формою націоналізму, який навчає зневаги до інших народів та культур, та патріотизмом, який є властивою любов’ю до своєї країни. Справжній патріотизм ніколи не намагається осягнути благополуччя своєї країни за рахунок інших. Адже, в кінцевому підсумку, це також вплине на його власну націю, завдаючи шкоди обом сторонам – і агресору, і жертві. Націоналізм, особливо його вкрай радикальні форми, є антитезою справжнього патріотизму» .

заява_РКЦ.jpg

Стережімося расистської ненависті і насильства, виховання молоді в нетерпимості до національних меншин, до слабких і тих, які живуть чи думають «по-іншому».

Сім’ям усіх постраждалих висловлюємо наше глибоке співчуття та огортаємо нашою молитвою. Особливо Доброму Богові доручаємо душу загиблого Давида – нехай спочиває у вічнім мирі», - йдеться у зверненні.

Як повідомяла РІСУ, 25 червня УГКЦ закликала владу покарати винних у погромі ромів біля Львова, а громадян України – "рішучо протиставитися такого типу поведінці". З різкою критикою нападів на ромські табори 26 квітня виступила і Спільнота святого Егідія.

Теги: #Роми