В окупованому Криму продовжують арештовувати мусульман

15.05.2018, 10:28
В окупованому Криму продовжують арештовувати мусульман - фото 1
В окупованому Росією Криму в с. Байдари (Орлине, Севастополь) рано вранці 10 травня 2018 року пройшли обшуки. За їх підсумками були затримані кримські татари-мусульмани, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.in.ua.

В окупованому Росією Криму в с. Байдари (Орлине, Севастополь) рано вранці 10 травня 2018 року пройшли обшуки. За їх підсумками були затримані кримські татари-мусульмани, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.in.ua.

Арешти_в__Криму.jpg

Як повідомляє "Кримська солідарність", з’явився свідок, який бачив, як з будинку виводили і садили у затонований мікроавтобус без номерних знаків двох молодих чоловіків і жінку. Після цього їх відвезли у невідомому напрямку. За словами очевидця, у дворі в цей час перебували невідомі люди, які були одягнені в цивільне, поводили себе вкрай агресивно, не давали можливості підійти близько до будинку.

Як стало відомо, затримані — це два рідних брата Сейтосманові Ернест та Енвер. Обидва неодружені. Сім’ї немає. Вони також є двоюрідними братами Нурі Примова, який відбуває термін за звинуваченням в участі в терористичній організації. Затримані є мусульманами, що практикують обряд. Правозахисники вважають звинувачення російських силовиків сфабрикованим.

Також стало відомо, що 2015 року в Ернеста Сейтосманова вже був обшук. Взимку 2015-го в Севастополі було заарештовано четверо кримських татар (севастопольська група у справі «Хізб ут-Тахрір»). Фігуранти свою провину не визнали і заявляли, що справа політично мотивована, а їх кримінальне переслідування пов’язане з тим, що вони є кримськими татарами. За словами місцевих активістів, Ернест Сейтосманов активно підтримував сім’ї севастопольських політв’язнів (Руслан Зейтуллаєв, Нурі Примов, Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов).