• Головна
  • Новини
  • У Криму окупанти знищили мусульманське кладовище заради будівництва котеджів...

У Криму окупанти знищили мусульманське кладовище заради будівництва котеджів

15.08.2017, 10:23
У Криму окупанти знищили мусульманське кладовище заради будівництва котеджів - фото 1
У Криму біля дитячого табору "Артек" зруйнували мусульманське кладовище. Це зробили для того, щоб на його території звести котеджі для гостей об'єкта.

У Криму біля дитячого табору "Артек" зруйнували мусульманське кладовище. Це зробили для того, щоб на його території звести котеджі для гостей об'єкта. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Новости Крыма.

За повідомленням очевидців, будівельна техніка продовжує працювати на давньому цвинтарі мусульман. На землях між дитячим табором і урочищем знищується вся рослинність, в тому числі, і унікальна, розкриваються поховання. При цьому, раніше було домовлено, що з території кладовища приберуть будівельну техніку і обгородять її. За інформацією прес-секретаря Духовного УМК Зери Емірсуін, тут збиралися зводити пам'ятник святому Азізу.

Тепер і зовсім невідомо, куди перенесено його останки, як і рештки інших мусульман, які поховані на кладовищі. Кримський комітет з охорони культурної спадщини досі не визначився, чи належить кладовище до об'єктів, що мають історичну цінність і підлягають збереженню.

Читайте також: Окупанти проти святинь Криму

Знищувати цвинтарну територію з Гурзуф-Азізом нові окупанти розпочали ще восени 2016 року, коли нові господарі вкраденого Артеку зруйнували старовину дачу академіка Олексія Бєкетова (зведену 1903 р.).