• Головна
  • Новини
  • Поліцейські знайшли зловмисника, який зрізав хрест у Житомирі...

Поліцейські знайшли зловмисника, який зрізав хрест у Житомирі

26.01.2016, 10:42
Поліцейські знайшли зловмисника, який зрізав хрест у Житомирі - фото 1

Поліцейські знайшли вандала, який 22 січня зрізав хрест біля залізничного вокзалу та викинув ікони на смітник. Це вчинив чоловік, який займався поруч агітацією Слова Божого. Правоохоронці зазначають, що він не є представником ні УПЦ (Московського Патріархату), ні УПЦ Київського Патріархату.

ikoni_765_2-iiii.jpgПоліцейські знайшли вандала, який 22 січня зрізав хрест біля залізничного вокзалу та викинув ікони на смітник. Це вчинив чоловік, який займався поруч агітацією "Слова Божого". Правоохоронці зазначають, що він не є представником ні УПЦ (Московського Патріархату), ні УПЦ Київського Патріархату.

Про це повідомляє Житомир. today з посиланням на відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

“У результаті вжитих заходів поліцейські встановили особу, причетну до вказаних протиправних дій, – 34-річного жителя Житомирського району. З’ясували, що чоловік здійснював агітацію "Слова Божого" поблизу майбутнього будівництва святині. Поліції він пояснив, що вдався до демонтажу дерев’яного хреста, оскільки вважав його укріплення ненадійним і остерігався падіння споруди”, – йдеться в повідомленні.

Відповідні відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Поліція не знає хто встановив каркас споруди, що був виявлений депутатами міської ради, які приїхали на місце події на прохання владики Ізяслава УПЦ Київського Патріархату.

Нагадаємо, що архиєпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим УПЦ (МП) вважає ситуацію, яка виникла навколо будівництва храму біля залізничного вокзалу у Житомирі, спробою розпалити міжконфесійний конфлікт.