• Головна
  • Проекти
  • Рада Церков Донеччини просить владу зупинити прояви ксенофобії та антисемітизму з боку сепаратистів...

Рада Церков Донеччини просить владу зупинити прояви ксенофобії та антисемітизму з боку сепаратистів

17.04.2014, 10:08
Рада Церков Донеччини просить владу зупинити прояви ксенофобії та антисемітизму з боку сепаратистів - фото 1
Рада церков і релігійних організацій Донецької області звернулася із заявою до правоохоронців та органів влади з вимогою зупинити прояви «оскаженілої ксенофобії та відвертого антисемітизму з боку сепаратистських сил так званої «Донецької народної республіки».

Антисемітизм пророссійських провокаторівРада Церков і релігійних організацій Донецької області звернулася із заявою до правоохоронців та органів влади з вимогою зупинити прояви «оскаженілої ксенофобії та відвертого антисемітизму з боку сепаратистських сил так званої «Донецької народної республіки».

«15 квітня 2014 року, коли весь єврейський народ почав святкувати Песах, група невідомих із закритими обличчями, під'їхавши до донецької синагоги, стала роздавати всім людям, що виходили з неї, листівки принизливого, протиправного характеру, які грубо порушують ст.ст. 24 і 35 Конституції України, а також ст. 161 Кримінального кодексу України та інших законодавчих актів, які прямо забороняють розпалювання ворожнечі та ненависті на основі релігійних вірувань і по відношенню до представників різних національностей», — йдеться у заяві.

«Рада Церков і релігійних організацій Донецької області вимагає від усіх органів, покликаних забезпечувати законність і правопорядок в регіоні, прийняти всі необхідні заходи з припинення подібних протиправних дій сепаратистських угруповань, які ставлять сучасну ситуацію на грань національної катастрофи.

Зі свого боку Рада Церков і релігійних організацій Донецької області буде постійно відслідковувати ситуацію у сфері дотримання прав і свобод громадян в регіоні, інформувати відповідні органи і правозахисні організації на всіх рівнях, аж до міжнародних, також вдаватися до інших законних дій щодо забезпечення правопорядку в Донецькій області», — заявляють представники Рада Церков і релігійних організацій.