В Умані хрест із розп'яттям розписали висловами на івриті

13.08.2013, 13:07
В Умані хрест із розп'яттям розписали висловами на івриті - фото 1
В Умані, Черкаської області, 12 серпня невідомі розписали хрест із розп'яттям. Про це УНН повідомили члени Ради громадських організацій Умані.

9a04fde52e-L.jpgВ Умані, Черкаської області, 12 серпня невідомі розписали хрест із розп'яттям. Про це УНН повідомили члени Ради громадських організацій Умані.

"Вчора, близько 17 години ми помітили на хресті чорні написи. Підійшовши ближче ми побачили, що розп'яття білого кольору було розписане чорним фломастером словами на івриті. Так як ми не знаємо перекладу слів, то викликали міліцію, щоб правоохоронці перевірили чи це не наруга над православним хрестом. Наразі ми шукаємо перекладача, щоб знати зміст написаного на хресті", - повідомив Сергій Алексєєв, член Ради громадських організацій Умані.

З неофіційних джерел стало відомо, що на хресті івритом було написано: "Досить гнівити Бога".

Нагадаємо, на початку червня Рада громадських організацій Умані встановила хрест із розп'яттям над ставком біля заводу Мегометр. Хрест був поставлений в честь річниці хрещення Русі.

Саме навпроти цього озера знаходиться синагога хасидів, які щороку приїжджають в Умань святкувати юдейський новий рік. Нещодавно релігійна громада хасидів звернулася до міської влади із проханням перенести православну святиню, щоб уникнути провокацій між хасидами і українцями.

Як відомо, цього року в Умані очікують майже 25 тисяч паломників. Під час їхнього паломництва охорону громадського порядку в Умані забезпечуватимуть понад 400 міліціонерів.