• Головна
  • Новини
  • УПЦ спільно з телеканалом «Інтер» готує фільм про життя християн в Сирії...

УПЦ спільно з телеканалом «Інтер» готує фільм про життя християн в Сирії

04.09.2012, 10:29
УПЦ спільно з телеканалом «Інтер» готує фільм про життя християн в Сирії - фото 1
Зараз в цій країні перебуває спільна знімальна група, до складу якої входять представники телеканалу «Інтер» Ю. М. Молчанов, В. А. Фролов та співробітник ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Захарій Керстюк.

Судан.jpgВідділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви спільно з телеканалом «Інтер» готує фільм про життя звичайних християнських сімей в умовах військових дій в Сирії.

За інформацією офіційного сайту УПЦ, зараз в цій країні перебуває спільна знімальна група, до складу якої входять представники телеканалу «Інтер» Ю. М. Молчанов, В. А. Фролов та співробітник ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Захарій Керстюк.

Знімальна група планує декілька днів пожити в звичайних сирійських християнських сім’ях, показати побут мирних людей, їх віру в складних умовах життя.

Окрім того, українські журналісти планують зафіксувати факти руйнування християнських святинь та факти, які свідчать про тортури над християнами зі сторони радикальних ісламістів, що приходять до влади в багатьох ісламських країнах в результаті «арабської весни». Cьогодні в світі збільшуються прояви християнофобії. Влада Судану позбавила громадянства близько 700 000 християн й наказала їм залишити країну.

Згідно з неофіційними даними, за останній рік в країнах Близького Сходу та Північної Африки було зруйновано та осквернено біля 30 християнських храмів, вбито біля 1 000 християн, які відмовились відректися від Христа.