• Головна
  • Проекти
  • Церковний суд покарав священиків УПЦ, які вчинили напад на протестантський намет з релігійною літературою...

Церковний суд покарав священиків УПЦ, які вчинили напад на протестантський намет з релігійною літературою

14.08.2012, 15:13
Церковний суд покарав священиків УПЦ, які вчинили напад на протестантський намет з релігійною літературою - фото 1

24 червня православні мешканці с. Орлине на чолі зі священиком Володимиром Ломакіним (УПЦ МП) здійснили хресний хід, під час якого підійшли до агітаційного намету протестантів, розташованого поруч. Далі ієрей почав окроплювати свяченою водою книги, розміщенні на дерев’яній підставці, та самих людей. Потім він скинув книги на землю, а молоді люди, які брали участь у ході, відкинули намет.

намет.jpgexklusiv.gifЦерковний суд Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП), розглянувши справу про церковне правопорушення, передбачене 77-м Правилом Карфагенського Собору, а також за неналежну поведінку священнослужителів, вирішив позбавити настоятеля парафіяльного храму с. Орлине Севастопольського благочиння єрея Володимира Ломакіна права носіння наперсного хреста, а єрея Іоанна Лучина – права носіння камилавки. Суд зобов'язав цих священнослужителів вибачитися перед іншою стороною інциденту, що мав місце 24 червня 2012 року у с. Орлине.

Контроль за виконанням вищезазначеного рішення покладено на благочинного Севастопольського округу протоєрея Сергія Халюта» – таку заяву оприлюднено на офіційному сайті Симферопольської та Кримської єпархії

Нагадаємо, що 24 червня православні мешканці с. Орлине на чолі зі священиком Володимиром Ломакіним (УПЦ МП) здійснили хресний хід, під час якого підійшли до агітаційного намету протестантів, розташованого поруч. Далі ієрей почав окроплювати свяченою водою книги, розміщенні на дерев’яній підставці, та самих людей. Потім він скинув книги на землю, а молоді люди, які брали участь у ході, відкинули намет.

Відео цієї події, яке поширилося Інтернетом, викликало шквал критики у бік православних Московського Патріархату. У відповідь мешканці села написали Патріарху Кирилу у Москву листа з проханням захистити їх від несправедливих нападів.

Ця історія цікава ще й тим, що ні журналісти, ні зацікавлені особи так і не можуть знайти постраждалих протестантів. У прокуратурі та міліції Севастополя кореспонденту РІСУ Олегу Савченку повідомили, що не отримували заяв з їх боку.

На деяких сайтах, автори яких позиціонують себе захисниками російського православ’я, вже з’явились заклики захистити батюшок від «несправедливих обвинувачень».