• Головна
  • Проекти
  • Священики УПЦ розгромили в Криму намет Церкви адвентистів сьомого дня...

Священики УПЦ розгромили в Криму намет Церкви адвентистів сьомого дня

29.06.2012, 13:32
Священики УПЦ розгромили в Криму намет Церкви адвентистів сьомого дня - фото 1
Священики Кримської єпархії УПЦ (МП) під керівництвом настоятеля храму преподобного Сергія Радонезького в с. Орлине священика Володимира Ломакіна організували хресний хід, в результаті якого облили водою, а потім знесли намет Церкви адвентистів сьомого дня.

krest16.jpgСвященики Кримської єпархії УПЦ (МП) під керівництвом настоятеля храму преподобного Сергія Радонезького в с. Орлине священика Володимира Ломакіна організували хресний хід, в результаті якого облили водою, а потім знесли намет Церкви адвентистів сьомого дня, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на События Крыма.

Судячи з коментарів читачів викладеного в Youtube відео, інцидент стався в неділю, 24 червня, в селі Орлине Балаклавського району під Севастополем. Церковнослужителі провели хресний хід до намету з написом "Телеканал" Надiя ". Християнська література", в якій представники Церкви адвентистів сьомого дня поширювали свою літературу.

Отець Володимир підійшов до них і почав насильно окроплювати святою водою, а потім і зовсім поливати їх з відра зі словами: "Я вас попереджав!". Батюшка в кадрі заявляє, що всі релігійні заходи на цій території потрібно узгоджувати з ним. Після цього він особисто перевернув стіл з книжками, а чоловік быля нього по команді священика перекинув намет і порозкидав християнську літературу.

Розгром намету супроводжувався співом молитов. При цьому священик пригрозив інославним християнам, що наступного разу їм буде ще гірше. Після цього учасники «хрестового походу» покинули місце події.

"Спочатку була хода, всі пішли, а потім двоє хлопців (вони є на відео, подають відра) прийшли і погрожували, після цього всю злість" викинули "на стіл і намет, остаточно їх розтрощили, ще додали, що це саме теж буде з вами, якщо поставите знову намет! Тут вина не православних! А ось таких хрестоносців! Люди просто дивляться ... ", – написав один зі свідків розгромної акції.

Раніше керівник Синодального відділу Московського Патріархату зі взаємодії із Збройними силами та правоохоронними установами, проректор Православного Свято-Тихонівського державного богословського університету, декан факультету Православної культури Академії ракетних військ стратегічного призначення РФ протоєрей Дмитро Смирнов закликав православних віруючих брати ініціативу в свої руки і виганяти сектантів зі своїх селищ і міст.

Нещодавно представники Апологетичного центру в ім'я святителя Іоанна Златоуста, створеного в 2011 році з ініціативи архимандрита (нині єпископа) Іони (Черепанова), голови Синодального відділу у справах молоді УПЦ, провели в квітні 2012 року в регіонах України заходи, спрямовані на зрив головного свята Церкви свідків Єгови – дня спогаду Таємної вечері, подвигу і смерті Ісуса Христа, а в минулому місяці в Сумах зірвали дитячу програму християн-протестантів.