• Головна
  • Новини
  • Від СБУ вимагають зайнятися воєнізованим православним табором в Криму...

Від СБУ вимагають зайнятися воєнізованим православним табором в Криму

20.09.2010, 12:44
Від СБУ вимагають зайнятися воєнізованим православним табором в Криму - фото 1
Український політолог Олексій Гарань заявив, що СБУ повинна перевірити діяльність православного табору “Крим-Січ”.

Гарань.jpgУкраїнський політолог Олексій Гарань заявив, що СБУ повинна перевірити діяльність православного табору “Крим-Січ”. Він наголосив, що є серйозні підстави вважати, що «йдеться про намагання роздмухати міжетнічні та міжрелігійні суперечності в Криму».

Олексій Гарань зазначив, що, за інформацією ЗМІ, оскільки вишкіл учасників табору відбувається поблизу святих для кримських татар місць, може йтися і про те, що табір створили з «метою відбиття нападу ісламістів». Експерт наголосив, що в Україні заборонені напівмілітарні (“парамілітарні”) утворення.

Табір_1.jpg“Замість перевіряти діяльність Українського католицького університету в Львові чи міжнародний фонд “Відродження”, Службі безпеки потрібно звернути увагу на можливу діяльність таких угруповань в Криму”, — зазначив Олексій Гарань.

Як інформує Gazeta.ua, міжнародний православний табір “Крим-Січ”, створений російськими козаками з Таганрога і українськими запорожцями, відкрився наприкінці літа в районі плато Ексі-Кермен під Бахчисараєм. У ньому школярів 10-18 років з Росії, України та Білорусі навчають стріляти з автомата й рукопашного бою за системою Кадочнікова.