• Головна
  • Новини
  • Проросійські бойовики залучають священників до провокацій на фронті...

Проросійські бойовики залучають священників до провокацій на фронті

16.08.2019, 10:24
На Приморському напрямку проросійські найманці дратують українських захисників провокаціями. Зокрема – із залученням священнослужителів. А тим часом користуються відсутністю вогню у відповідь й укріплюють позиції та підвозять боєприпаси,

На Приморському напрямку проросійські найманці дратують українських захисників провокаціями. Зокрема – із залученням священнослужителів. А тим часом користуються відсутністю вогню у відповідь й укріплюють позиції та підвозять боєприпаси, повідомляє «5 канал».

Під час оголошеного перемир'я стріляти на Приморській ділянці фронту стали відчутно менше. Проте ворог зброю не складає.

"Провокації мають систематичний характер. Постійні провокаційні обстріли з того боку, як стрілецькою зброєю, так і кілька разів за останні дві доби по наших позиціях були прильоти "перекрутів" РПГ", – каже військовослужбовець "Купер".

Одну з ворожих провокацій армійці зняли на телефон – на записі священник з'являється на ворожих позиціях і робить незрозумілі рухи руками.

"Хрестив їхні позиції, повертався і нас хрестив, наші позиції, чи проклинав. Невідомо, що вони робили. Але вони намагаються по різному дестабілізувати наші війська", – згадує "Сармат".

Його побратим "Хімік" додає: "Буває, що виліз у броні, але голова без каски. Перехрестився сам, в нашу сторону перехрестився і заліз. Буває, що раз виліз взагалі без броніка, в рясі, стояв хвилин може з 20".

Ворожі диверсанти з кожним разом намагаються ближче підібратися до позицій оборонців Маріуполя аби завдати шкоди.

"Наші хлопці засікали пересування на таких близьких дистанціях, зближення відбувалося, що змушені були просигналізувати, що ми тут є, ми тримаємо оборону", – уточнює "Купер".

"Сармат" також зазначає: "Перевіряють, чи ми несемо бойове чергування, чи ми слідкуємо за ними. Можуть трошки проповзти подивиться, як ми на них зреагуємо, можуть простріл зробити, чекають потрібного моменту".