• Головна
  • Новини
  • В СБУ вважають інформацію про теракти ІДІЛ під час футболу в Києві - вкиданням російських спецслужб...

В СБУ вважають інформацію про теракти ІДІЛ під час футболу в Києві - вкиданням російських спецслужб

24.05.2018, 11:00
В СБУ вважають інформацію про теракти ІДІЛ під час футболу в Києві - вкиданням російських спецслужб - фото 1
В СБУ вважають інформацію про те, що ІДІЛ планує теракти в Києві, такою, що швидше за все з'явилася не без участі російських спецслужб, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Segodnya.ua.

В СБУ вважають інформацію про те, що ІДІЛ планує теракти в Києві, такою, що швидше за все з'явилася не без участі російських спецслужб, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Segodnya.ua.

теракт.jpg

Британське видання "The Sun" з посиланням на закритий телеграм-канал ІДІЛ повідомило, що в ІДІЛ закликали до проведення терактів в Києві під час проведення футбольного фіналу Ліги чемпіонів. За інформацією "The Sun", терористи ІДІЛ закликають влаштувати напад з ножами в натовпі або ж влаштувати теракти за допомогою наїзду автомобіля на натовп людей. Об'єктом атаки ісламістів повинні стати вболівальники "Реала" і "Ліверпуля".

У свою чергу, на думку експертів, головною метою для терористів залишається Чемпіонат світу, який влітку 2018 року прийме Росія. "Швидше за все, це сигнал перед чемпіонатом світу в Росії. Цей турнір - їх справжня мета", - цитує видання британського розвідника Олі Уїлшир.

У свою чергу в СБУ в коментарі сайту "Сегодня" відзначили, що фахівці спецслужби бачили і відстежили згадану інформацію. І, на думку експертів, ця інформація, швидше за все, з'явилася не без участі російських спецслужб.

"Ця інформація вже в роботі. Наші експерти відстежили інформацію. Дуже схоже на те, у всякому разі наші фахівці схильні до того, що така інформація з'явилася за участю російських спецслужб для нагнітання інформаційного ажіотажу, паніки і хаосу напередодні фіналу Ліги Європи в Києві. Але наші фахівці постійно відстежують цю інформацію, щоб не допустити провокацій", - повідомила сайту "Сегодня" речник СБУ Олена Гітлянська.

Фінал Ліги чемпіонів між "Реалом" і "Ліверпулем" почнеться в Києві 26 травня 2018 року о 21:45.