У столиці Чечні напали на православний храм, є загиблі

20.05.2018, 10:38
У столиці Чечні напали на православний храм, є загиблі - фото 1
У центрі Грозного в суботу стався напад на православний храм Архангела Михайла. Про це повідомляє Радіо Свобода.

У центрі Грозного в суботу стався напад на православний храм Архангела Михайла. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Слідчий комітет Росії підтвердив загибель двох поліцейських і одного з прихожан храму. Двоє поліцейських поранені. Всі нападники, яких, як стверджується було четверо, вбиті поліцейськими. За даними слідства, вони були озброєні ножами і гладкоствольною рушницею.

Глава Чечні Рамзан Кадиров повідомив, що загинули поліцейські з Саратовської області, що перебували у відрядженні в Чечні. За словами Кадирова, встановлені також особи всіх нападників. Троє з них уродженці Чечні, а один - "з сусідніх регіонів" (якого саме, Кадиров не уточнив).

За словами Кадирова, нападники хотіли захопити в церкві заручників "за завданням однієї з західних країн". Будь-яких доказів своїх тверджень він не навів.

Як повідомляє ZN,UA, люди, що знаходилися в храмі, розповіли, що почули стрілянину на вулиці під час вечірньої служби, приблизно о третій годині дня.

"Всього у храмі знаходилося близько 15 парафіян, один з чоловіків кинувся блокувати двері стільцем", - розповіла одна з парафіянок церкви Тамара Погорєлова. За її словами, зовні йшла стрілянина з пістолетів та автоматів.

"Ми встромили стілець у двері і тримали двері. Під час цього отримав поранення один з парафіян, лікар з Гудермеса", - додала вона.

Свідок заявила, що всі були перелякані. Діти священика у цей час перебували у дворі.

"Дружина священика встигла вискочити на вулицю і швидко завести дітей у будинок", - розповіла вона.

Ще один очевидець, який представився Сергієм, розповів, що, почувши стрілянину, вони відразу заблокували вхідні двері.

"Ми відразу припустили, що щось не так, і відразу закрили двері. Зовні вхід в церкву охороняють четверо прикомандированих у Чечню військовослужбовців. Ми одразу почали телефонувати за номерами екстрених служб", - розповів Сергій.

 

 

Теги: #Росія