• Головна
  • Новини
  • СБУ затримала громадянина Узбекистану, підозрюваного в релігійному екстремізмі...

СБУ затримала громадянина Узбекистану, підозрюваного в релігійному екстремізмі

22.01.2018, 13:34
Служба безпеки України повідомляє, що за інформацією Інтерполу та Європолу затримала в Одеській області громадянина Узбекистану, оголошеного у міжнародний розшук за підозрою в екстремізмі.

Служба безпеки України повідомляє, що за інформацією Інтерполу та Європолу затримала в Одеській області громадянина Узбекистану, оголошеного у міжнародний розшук за підозрою в екстремізмі. Про це інформує Радіо Свобода.

«За інформацією правоохоронців, іноземець брав активну участь у діяльності міжнародного релігійно-екстремістського угруповання «Джихадчилар» («Джихадисти»). Він входив до складу структурного підрозділу угруповання «Жамаат». Затриманий, зокрема, відповідав за вербування нового поповнення до лав екстремістів, а також пропагував ідеологію радикального ісламу», – йдеться в повідомленні на сайті СБУ 20 січня.

За інформацією спецслужби, діяльність з поширення релігійно-екстремістської ідеології і залучення нових членів до «Джихадчилар», затриманий мав намір проводити на території України.

Наразі вирішується питання щодо застосування до громадянина Узбекистану екстрадиційного арешту з подальшою його передачею органам держбезпеки Узбекистану, додали в СБУ.