• Головна
  • Новини
  • З полону повернули вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського...

З полону повернули вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського

27.12.2017, 16:47
З полону повернули вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського - фото 1
На контрольному пункті пропуску під Горлівкою, але вже на території підконтрольній терористичному угрупуванню "ДНР", почався другий етап обміну полоненими. Серед звільнених українців — Ігор Козловський.

На контрольному пункті пропуску під Горлівкою, але вже на території підконтрольній терористичному угрупуванню "ДНР", почався другий етап обміну полоненими.

Про це повідомляє кореспондент "Прямого". Серед звільнених українців — Ігор Козловський.

Козловський.jpg

Зазначимо, майже два роки тому, 27 січня 2016 року, бойовиками "ДНР" в Донецьку був схоплений відомий вчений-релігієзнавець, викладач Донецького національного технічного університету Ігор Козловський.

Близько року він знаходився в СІЗО, потім був "засуджений" представниками незаконних формувань і відправлений в Горлівську колонію.

Після арешту вченого в Україні почалася широка інформаційна кампанія на підтримку його звільнення, організована родичами і колишніми студентами.

Ім'я Козловського згадав Петро Порошенко на Генасамблеї ООН 20 вересня 2017 року, розповідаючи про долі громадян України, які постраждали від російської агресії в Донбасі.

Звільнити Козловського закликали вчені, політики і діячі культури.

Ігор Козловський на борту гелікоптера з Петром Порошенком та Іриною Геращенко. Фото з фб-сторінки Святослава Цеголка