• Головна
  • Новини
  • Єромонах УПЦ (МП) розповів, як співпрацював із бойовиками «ДНР»...

Єромонах УПЦ (МП) розповів, як співпрацював із бойовиками «ДНР»

19.07.2016, 13:19
У мережі з'явився відеозапис визнання єромонаха УПЦ (МП) у співпраці з бойовиками "ДНР".

У мережі з'явився відеозапис визнання єромонаха УПЦ (МП) у співпраці з бойовиками "ДНР".

Як повідомляє Цензор.НЕТ, діючий єромонах Нікольського Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря УПЦ (МП) в селі Нікольське Волноваського району Георгій (Кратіров) розповів, що був завербований бойовиками "ДНР" в травні 2014 року і з того часу активно збирав і передавав інформацію про пересуванні і діях підрозділів української армії. Своєму куратору-бойовику Артему Терсімонову ієромонах передавав дані за допомогою соціальних мереж.

Практично в той же час - в травні 2014 року, на зв'язок з єромонахом вийшов журналіст НТВ Сергій шеров, який повідомив священикові, що раніше працював в ФСБ.

Російський пропагандист запропонував священнослутелю розповісти неправдиву історію про зупинку техніки ЗСУ, мирним населенням біля села Благодатне.

"Я розповів, як командир колони нібито дав наказ своїм підлеглим відкрити вогонь по мирному населенню. Надалі я активно співпрацював з Шеровим, передаючи записи обстрілів Донецька і звинувачуючи в цьому українських солдатів. При цьому мені не було відомо, хто саме в дійсності обстрілював житлові квартали міста ", - зізнався єромонах.