• Головна
  • Новини
  • У Троїце-Сергієвій лаврі вшанували російських бойовиків, що загинули на Донбасі...

У Троїце-Сергієвій лаврі вшанували російських бойовиків, що загинули на Донбасі

01.06.2016, 12:30
У Троїце-Сергієвій лаврі вшанували російських бойовиків, що загинули на Донбасі - фото 1
У храмі Корсунської ікони Божої Матері подвір'я Троїце-Сергієвої Лаври в селі Глінково 28 травня 2016 року відбулося відкриття меморіальної дошки на честь «воїнів-добровольців», які загинули в Донбасі.

00040_1.jpg-ff.jpgУ храмі Корсунської ікони Божої Матері подвір'я Троїце-Сергієвої Лаври в селі Глінково 28 травня 2016 року відбулося відкриття меморіальної дошки на честь «воїнів-добровольців», які загинули в Донбасі.

У цей день в храмі Лаврського подвір'я єреї Микола Кравченко і Віктор Любарцев звершили Божественну Літургію, після закінчення якої відбулася панахида біля встановленої меморіальної дошки, повідомляє сайт Троїце-Сергієвої Лаври.

Ця меморіальна дошка встановлена з ініціативи Всеросійської організації ветеранів «Бойове братство». Серед загиблих на Донбасі добровольців - член електрогорського відділення цієї організації Сергій Жданович, який воював в Афганістані і Чечні. Він загинув, рятуючи поранених.

«У Росії завжди були добровольці. Яка б біда ні нависала над країною, завжди знайдуться люди, для яких зробити крок вперед - це природний і єдиний моральний вибір », - зазначив перший заступник голови« Бойового братерства» Дмитро Саблін.

«Історично склалося так, що в храмі Корсунської ікони Божої Матері здавна поминають воїнів, що загинули за Вітчизну, - прокоментував цю подію священик храму Корсунської ікони Божої Матері о. Микола. - Ця традиція з'явилася після того, як земля Глінково була віддана в дар Димитрієм Донським преподобному Сергію Радонезькому на поминання убієнних на полі Куликовому».

Раніше така ж меморіальна дошка була встановлена на подвір'ї Троїце-Сергієвої Лаври в храмі св.. апостолів Петра і Павла.