• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій пообіцяв матерям сприяти звільненню їхніх синів з полону «ДНР-ЛНР»...

Митрополит Онуфрій пообіцяв матерям сприяти звільненню їхніх синів з полону «ДНР-ЛНР»

16.05.2016, 12:08
Митрополит Онуфрій пообіцяв матерям сприяти звільненню їхніх синів з полону «ДНР-ЛНР» - фото 1
Митрополит Київський і всієї України УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) 13 травня зустрівся із матерями українських військових, котрі перебувають у полоні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

DSC_8732.jpg-gggg.jpgМитрополит Київський і всієї України УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) 13 травня зустрівся із матерями українських військових, котрі перебувають у полоні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Зустріч була ініційована у відповідь на звернення Всеукраїнського волонтерського руху «Берегиня», а також родичів воїнів-бранців і зниклих безвісти солдат.

Жінки поділилися з Предстоятелем своїм материнським горем, розповіли про складні умови перебування військових у полоні та марні намагання визволити своїх рідних. Вони передали єрарху список полонених і зниклих безвісти. Нині у полонів перебувають 115 людей.

«Ми неодноразово зверталися до влади і політиків, однак наші прохання не були вирішені, – сказали жінки. – Ми стукаємо в усі двері, ми просимо, щоби здійснили обмін полоненими. Ми знаємо, що по той бік є такі самі матері, які переживають за своїх синів і чекають їх повернення».

Митрополит запевнив, що УПЦ (МП) докладає зусилля, аби зарадити їхньому горю і пообіцяв молитися за кожного полоненого.

«Наша зброя, – наголосив Предстоятель, – це молитва і прохання. Разом з тим прошу вас не впадати у відчай, не зневіритись, просити Бога, щоб допоміг визволити ваших синів і використовувати для цього всі можливості , а Церква благословляє вас і теж буде допомагати вам у цьому», - сказав Митрополит.