• Головна
  • Новини
  • Україна вимагає звільнити з полону «ДНР» релігієзнавця Ігоря Козловського...

Україна вимагає звільнити з полону «ДНР» релігієзнавця Ігоря Козловського

24.03.2016, 13:22
Україна вимагає звільнити з полону «ДНР» релігієзнавця Ігоря Козловського - фото 1
Українська сторона у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи передала вимогу про звільнення відомого українського вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського з полону «ДНР».

7342c.jpg-ggf.jpgУкраїнська сторона у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи передала вимогу про звільнення відомого українського вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського з полону «ДНР».

Про це у Facebook повідомила член Парламентської асамблеї Ради Європи, уповноважений президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє ZAXID.NET.

«Передала вимогу від українських освітян і науковців звільнити відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, якого бойовики затримали ще у січні і безпідставно заарештували. На жаль, сьогодні немає конкретних новин для родин заручників, але ми наполягаємо на першочерговому звільненні хворих, тих, кого давно утримують, і стоїмо на цій позиції. Наполягаємо, що процес звільнення має тривати, не блокуватися», – написала вона.

Як відомо, бойовики «ДНР» затримали Козловського 27 січня в Донецьку. У його будинку було проведено обшук без жодних юридичних обґрунтувань. З квартири ученого було винесено техніку і документи.

При цьому дружині Козловського ніхто причин затримання чоловіка не пояснював, їй лише переказали з третіх вуст, що причина криється нібито в «неправильному листуванні у Facebook».

Крім того, в Донецьку була проведена ще серія затримань, все це відбулося після того, як невідомі підірвали в місті пам’ятник Леніну.

Згодом викладача Донецького національного технічного університету 60-річного Ігоря Козловського бойовики «ДНР» звинуватили у створенні озброєної банди.