• Головна
  • Новини
  • Греко-католики, протестанти та мусульмани висловили співчуття з приводу терактів у Бельгїі...

Греко-католики, протестанти та мусульмани висловили співчуття з приводу терактів у Бельгїі

23.03.2016, 10:55
Греко-католики, протестанти та мусульмани висловили співчуття з приводу терактів у Бельгїі - фото 1

Духовні лідери України висловили свої співчуття з приводу серії терактів, які сталися 22 березня у Брюсселі. Патріарх Святослав (Шевчук), зокрема, звернувся з листом до Посла Бельгії в Україні, де від імені спільноти УГКЦ усього світу заявив про духовну солідарність з усіма сім’ями жертв теракту.

svich-gggg.jpgДуховні лідери Україні висловили свої співчуття з приводу серії терактів, які сталися 22 березня у Брюсселі.

Патріарх Святослав (Шевчук), зокрема, звернувся з листом до Посла Бельгії в Україні, де від імені спільноти УГКЦ усього світу заявив про духовну солідарність з усіма сім’ями жертв теракту.

«З приводу атентатів, здійснених в Бельгії, від імені спільноти УГКЦ усього світу хочу висловити всім сім’ям жертв нашу духовну солідарність і наші сердечні співчуття. Наш досвід переживання терору не є теоретичним, наше минуле і теперішнє допомагає нам щиро відчути ваш біль, який є результатом сліпої ненависті.

Ми стоїмо на вашому боці і поруч із вами, з представниками влади, католиками і всіма людьми доброї волі в Бельгії. Ми підтримуємо керівництво Європейського Союзу в цей час кризи і викликів для європейської ідентичності», - пише у своєму листі Глава УГКЦ Святослав (Шевчук).

Керівник Адвентистської Церкви в Україні Станіслав Носов від імені своїх одновірців засудив тероризм та закликав усіх людей до взаємного прощення й довготерпіння.

«Сьогоднішні вибухи в столиці Бельгії забрали життя десятків осіб, і число жертв зростає. Церква адвентистів сьомого дня нагадує, що тероризм є неприйнятним способом розв'язання суспільних і політичних конфліктів. Терористи підступно спрямовують зброю проти цивільних осіб, які не мають шансів захиститись від загрози, яка чатує на них. Така стратегія навіть не відповідає жодним міжнародним угодам про правила військових дій.

На початку нашої ери Ісус Христос пророкував, що війни залишатимуться сумною реальністю гріховного світу. Адвентисти закликають усіх землян до взаємного прощення й довготерпіння, відмови од поневолення та експлуатації представників будь-яких країн і народів», - йдеться у звернені Станіслава Носова.

Із словами співчуття та солідрності до родин постраждалих звернувся і єпископ Української Греко-Католицької Церкви, єпарх Паризький, Борис (Ґудзяк). Він закликав молитися за жертв та їх сім’ї.

«Тероризм має на меті вбивати і вбиває, щоб тероризувати. Він у довільному порядку б’є по невинних людях і хоче нас загнати у підземелля страху. Людським розумом ми не здатні осягнути та прийняти таку трагедію. Проте, тримаючи одне одного в обіймах, надіючись на Господа, який смертю смерть подолав, ми можемо протистояти і перемогти цей напад на наші фундаментальні цінності та саму суть європейської ідентичності – розуміння святості людського життя», - зазначив єрарх.

Великим гріхом назвав тероризм Саїд Ісмагілов, Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма».

«Від імені мусульман України категорично засуджую тероризм, та висловлюю свої співчуття рідним та близьким людей, що загинули внаслідок вибухів у Брюсселі.  Тероризм – це є великий гріх, та велика несправедливість, адже через такий злочини гинуть та страждають невинні мирні люди… Це жахливо. Так не повинно бути. Гинуть сотнями і мусульмани, і християни, і інші люди. Це вказує на те, що у тероризму немає релігійної ознаки, злочинцям байдуже кого вбивати, їм байдуже яке Писання ти читаєш та яку релігію ти сповідуєш», – написав він на своїй Фейсубк-сторінці.

Нагадаємо, 22 березня в Брюсселі відбулася серія терактів. Зокрема, два вибухи прогриміли в аеропорту, ще один в метро. Федеральний прокурор Бельгії Фредерік ван Леу офіційно заявив, що три вибухи в Брюсселі були терактами. Він також повідомив, що один з вибухів в аеропорту був здійснений терористом-смертником. За останніми даними, при вибухах загинули 34 людини, близько 200 поранено.

Теракт_2.jpeg

 

теракт.jpeg