• Головна
  • Новини
  • Православний храм в Трьохізбенці пограбував громадянин Росії, - Геннадій Москаль...

Православний храм в Трьохізбенці пограбував громадянин Росії, - Геннадій Москаль

05.03.2015, 10:21
Православний храм в Трьохізбенці пограбував громадянин Росії, - Геннадій Москаль - фото 1
Православний храм в Трьохізбенці пограбував громадянин Росії, чеченець за національністю, разом із бійцями, які називали себе «контррозвідкою «Айдару». Про це повідомляє прес-служба голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

5f128a3.gif-5.gifПравославний храм в Трьохізбенці пограбував громадянин Росії, чеченець за національністю, разом із бійцями, які називали себе «контррозвідкою «Айдару». Про це повідомляє прес-служба голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, інформує Новий Погляд.

В грудні минулого року група злочинців, що називала себе військовослужбовцями батальйону «Айдар», скоїла цинічне пограбування православного храму в с. Трьохізбенка Новоайдарського району.

Четверо одягнутих у камуфляж і озброєних автоматами чоловіків із нашивками «Айдару» зайшли в храм і під виглядом перевірки настоятеля на причетність до коригування вогню на користь бойовиків забрали 50 тисяч церковних грошей, відеокамеру та мобільні телефони. При цьому військові називали себе контррозвідкою «Айдару», хоча такого підрозділу в батальйоні немає. Після неодноразових вимог священика йому повернули тільки мобільні телефони.

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль звернувся до голови СБУ Валентина Наливайченка з проханням встановити особи злочинців і притягнути їх до кримінальної відповідальності.

«Вчора з СБУ надійшла відповідь на моє звернення, в якій ідеться, що діями злочинців керував громадянин Росії, зареєстрований у Чеченській республіці, такий собі Руслан Арсаєв, - заявляє Г.Москаль. – Цей Арсаєв офіційно хоч і не числиться в батальйоні, але фактично перебуває там ще з літа минулого року. Тобто громадянин країни-агресора потрапив у батальйон Міністерства оборони України, носить зброю й відповідні нашивки, називає себе контррозвідником і грабує на Луганщині православний храм. Це все одно, що українець поїхав би в Грозний, узяв до рук автомат і почав грабувати мечеті, хоча такі факти навіть не вкладаються в голову. Я неодноразово звертав увагу Міноборони та Генштабу на ті неподобства, що кояться в «Айдарі», однак навіть уявити не міг, що вони досягли такого рівня й цинізму. Чим займалася військова контррозвідка, яка допускає подібні речі, питання риторичне».