• Головна
  • Новини
  • Мустафа Джемілєв: мусульмани не виключають причетності Кремля до теракту в Парижі...

Мустафа Джемілєв: мусульмани не виключають причетності Кремля до теракту в Парижі

12.01.2015, 10:37
Мустафа Джемілєв: мусульмани не виключають причетності Кремля до теракту в Парижі - фото 1
Обережні підозри стосовно “російського сліду” у трагедії Франції лідер кримськотатарського народу висловив після наради у Туреччині.

Mustafa_.gif-5.gifОбережні підозри стосовно “російського сліду” у трагедії Франції лідер кримськотатарського народу висловив після наради у Туреччині.

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, Мустафа Джемілєв не виключає причетність Кремля до паризьких терактів, що потрясли увесь світ. Повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Висновки колишнього радянського дисидента, котрий постраждав за визнання прав свого народу базуються не лише на власних враженнях. Свою заяву лідер кримськотатарського народу зробив після наради з провідними діячами Туреччини та деяких інших країн ісламського Сходу, котрі краще ніж більшість європейців розуміють витоки різних політичних та терористичних течій ісламського світу.

“Поки що твердої впевненості в тому, чия рука стоїть за подіями в Парижі – нема. Я зараз перебуваю в Стамбулі і якраз спілкуюся з цього приводу. Не виключається участь ІГІЛ (Ісламська держава Іраку та Леванту – прим.), але напрямна рука може бути з Росії”, – зазначив народний депутат України.

“ІГІЛ – це не зовсім самостійна сила. Ця трагедія може бути використана в антиісламському напрямку і власне на це було і розраховано. Про те, що там може бути російська рука, поки що конкретних даних немає. Але багато аналітиків сходяться на думці, що Москва зацікавлена в тому, щоб перенаправити зовнішньополітичну діяльність Франції з дій, спрямованих проти агресії з боку Росії відносно України, на антиісламське напрямок, а також, можливо, на розкол Євросоюзу”, – зазначив Мустафа Джемілєв.

Зазначимо, що Джемілєв не першим висловив підозри що за розстрілом редакції журналу у Парижі стоять російські спецслужби. Однак доказова база розслідування трагедії така, що не дозволяє офіційним особам Франції та інших країн повторювати такі звинувачення на високому рівні в голос.