• Головна
  • Новини
  • Фонд держмайна може зупинити приватизацію костелу ХІХ століття у Магерові...

Фонд держмайна може зупинити приватизацію костелу ХІХ століття у Магерові

25.10.2019, 12:10
Фонд держмайна може зупинити приватизацію костелу ХІХ століття у Магерові - фото 1
Львівська ОДА звернулася до Фонду держмайна стосовно призупинення приватизації костелу Пресвятої Трійці ХІХ століття у селі Магерів, що у Жовківському районі. Костел хочуть внести в перелік об'єктів культурної спадщини

Львівська ОДА звернулася до Фонду держмайна стосовно призупинення приватизації костелу Пресвятої Трійці ХІХ століття у селі Магерів, що у Жовківському районі. Костел хочуть внести в перелік об'єктів культурної спадщини.

Костел в Магерові

Нагадаємо, костел у Магерові Фонд держмайна продав під час онлайн-аукціону 15 жовтня за 30 тис. грн підприємцю з Дніпра.

Після проведення аукціону місцева жителька Магерова Оксана Кукурудза написала заяву до департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА про внесення костелу до реєстру об’єктів культурної спадщини, — повідомляє ZAXID.net.

20 жовтня Львівська ОДА звернулась до Фонду держмайна з проханням призупинити процес приватизації магерівського костелу у зв’язку із зверненням Оксани Кукурудзи.

Зазначимо, що приватизація пам’яток культурної спадщини в Україні заборонена. Відтак, якщо костел внесуть до переліку об'єктів культурної спадщини, аукціон з продажу мають скасувати, а покупцю повернути гроші.

Костел Пресвятої Трійці у Магерові збудували у 1595 році. У 1845 році костел повністю перебудували та освятили. Під час Першої світової війни храм суттєво зруйнували, а у 1935 році костел відновили та заново освятили.

Упродовж останніх десятиліть костел не діяв і фактично занепадав. У 2017 році Фонд держмайна вніс костел у перелік об’єктів для приватизації.