• Головна
  • Новини
  • До Державного реєстру нерухомих пам’яток України внесено 12 об’єктів...

До Державного реєстру нерухомих пам’яток України внесено 12 об’єктів

23.08.2019, 11:29
До Державного реєстру нерухомих пам’яток України внесено 12 об’єктів - фото 1
До Державного реєстру нерухомих пам’яток України внесено 12 об’єктів культурної спадщини за категорією національного значення, у тому числі три храми. Відповідну постанову схвалено на засіданні Уряду 21 серпня

До Державного реєстру нерухомих пам’яток України внесено 12 об’єктів культурної спадщини за категорією національного значення, у тому числі три храми. Відповідну постанову схвалено на засіданні Уряду 21 серпня, — повідомляє Урядовий портал.

Серед них: 4 об’єкти культурної спадщини Дніпропетровської області, 6 об’єктів у Львівській області та по одному з Одеси і Харкова.

У списку є Вознесенська церква (1824 р.) у с. Семенівка Криничанського району Дніпропетровської області, каплиця св. Параскеви (1739-1741 роки) з с. Підкамінь Бродівського району, каплиця Богоявлення Господнього (1600, 1762 рік) з с. Новий Став Кам'янка-Бузького району на Львівщині.

Вознесенська церква (1824 р.) у с. Семенівка Криничанського району

 «У 2017 році, після довготривалого блокування, Міністерству культури вдалося відновити наповнення Державного реєстру нерухомих пам’яток, і за цей час до нього було внесено сотні пам'яток за категорією як національного, так і місцевого значення. Завдяки цьому унікальні об’єкти були врятовані від руйнації або непрофесійної вандальної реконструкції. Ми молода держава, але з тисячолітньою історією, і ті пам’ятки, які в нас є, дають нам великі сенси та усвідомлення свого славного історичного коріння, саме тому дуже важливо зберегти цю культурну для наших нащадків», – наголосив Міністр культури України Євген Нищук.

Фото з Вікіпедії