• Головна
  • Новини
  • Вперше у соборі Святого Юра УГКЦ проведуть екскурсії хорами...

Вперше у соборі Святого Юра УГКЦ проведуть екскурсії хорами

10.07.2019, 10:42
12 та 13 липня 2019 року в архикатедральному соборі Святого Юра в рамках фестивалю «Ніч у Львові» для усіх охочих львів’ян і туристів проведуть унікальні екскурсії хорами храму.

12 та 13 липня 2019 року в архикатедральному соборі Святого Юра в рамках фестивалю «Ніч у Львові» для усіх охочих львів’ян і туристів проведуть унікальні екскурсії хорами храму.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Відтепер кожен відвідувач зможе насолодитися інтер’єром архітектурної та духовної перлини Львова з висоти хорів – місця, яке ще донедавна використовувалося за прямим призначенням – для Митрополичого, молодіжного та аматорського хорів. Мета заходу – благодійна.

«У рамках фестивалю «Ніч у Львові» екскурсії відбуватимуться з 19:30 до 21:00. Одна екскурсія триватиме 30 хвилин, а гідом буде диякон храму Андрій Салабай, який знає про Святоюрський комплекс багато цінної інформації. Ми вперше відкриваємо такі екскурсії, щоб люди могли побачити, що є у храмі, і дізнатися більше історії. Пропонований маршрут – ексклюзив. Раніше туристи не мали змоги там бувати.

У туристичній групі може бути 5–10 осіб, адже на хорах не дуже багато місця. Ми хочемо, щоб захід був комфортним і доступним”, – зазначила координаторка паломницько-туристичного напрямку БО «Фундація духовного відродження» ЛА УГКЦ Уляна Крись.

Організатор ініціативи – БО “Фундація духовного відродження. Вони повідомляють, що під час екскурсії кожен охочий зможете відчути красу барокового інтер’єру храму з висоти хорів:

- побачити ікону Тайної вечері, яка розташована у святилищі храму (єдине місце звідки можна побачити цю ікону);

- дізнатися історію Теребовлянської чудотворної ікони;

- дізнатися історію підпільної Церкви та побачити місце, звідки було проголошено рішення псевдособору про ліквідацію УГКЦ;

- споглядати зблизька скульптури відомих митців, зокрема Йоана Георгія Пінзеля, Луки Долинського та Юрія Радивілівського.

Вартість екскурсії – 80 грн. Мінімальна кількість – 5 осіб, максимальна – 10.

Попередня реєстрація ОБОВ’ЯЗКОВА: https://forms.gle/o6USiJFcA1Ad5RFC8

Детальніша інформація за телефоном: 097 702 77 17