• Головна
  • Новини
  • В Україні за період незалежності побудували близько 4 тисяч храмів, — Митрополит Епіфаній...

В Україні за період незалежності побудували близько 4 тисяч храмів, — Митрополит Епіфаній

07.04.2019, 09:16
В Україні за період незалежності побудували близько 4 тисяч храмів, — Митрополит Епіфаній - фото 1
В Україні після здобуття нею незалежності побудували близько 4 тисяч православних храмів. На цьому наголосив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час освячення у Житомирі накупольних хрестів кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира

В Україні після здобуття нею незалежності побудували близько 4 тисяч православних храмів. На цьому наголосив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час освячення у Житомирі накупольних хрестів кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира, повідомляє Укрінформ.

будова.jpeg

«Протягом незалежності Української держави збудовано близько 4 тисяч православних храмів. Якщо заглибитися в історію, то в жодній країні впродовж такого короткого часу не було збудовано настільки великої кількості православних храмів», - зауважив владика.

Він додав, що нині по всій Україні будуються й освячуються храми.

«Зараз сотні храмів нашої єдиної помісної української Православної церкви перебувають у стані побудови, і щороку ми звершуємо десятки освячень новозбудованих храмів. Це свідчить про те, що наш народ є високо релігійним», - підкреслив митрополит Епіфаній.