• Головна
  • Новини
  • У Сімферополі на місці для храму ПЦУ зведуть будинок для співробітників ФСБ...

У Сімферополі на місці для храму ПЦУ зведуть будинок для співробітників ФСБ

29.03.2019, 09:59
У Сімферополі на місці для храму ПЦУ зведуть будинок для співробітників ФСБ - фото 1
В окупованому Криму в Сімферополі не буде храму Православної Церкви України. Замість храму, окупанти затіяли на земельній ділянці будівництво житла для співробітників російської ФСБ. Поруч в майбутньому може з'явитися собор, але вже Російської Церкви.

В окупованому Криму в Сімферополі не буде храму Православної Церкви України. Замість храму окупанти затіяли на земельній ділянці будівництво житла для співробітників російської ФСБ. Поруч в майбутньому може з'явитися собор, але вже Російської Церкви, повідомляють Факти.

Про долю земельної ділянки, відібраної в Української Церкви, розповів представник організації «Кримський дім» Андрій Щекун. УПЦ КП у 2013 році отримала в Сімферополі ділянку під будівництво кафедрального собору Христа Спасителя. Був навіть розроблений проект майбутнього собору. Але після анексії Криму окупанти відразу ж почали тут будівництво житлового комплексу для працівників ФСБ РФ.

Передачу земельної ділянки на користь ФСБ окупанти оформили як «добровільна відмова». Тепер на місці працюють геодезисти і почалася підготовка до зведення храму, але вже для московських церковників.

Нагадаємо, раніше в Криму окупанти вирішили відібрати у Православної Церкви України єдиний храм в Сімферополі. Як привід було заявлено нібито невнесення двох рублів орендної плати. Тепер окупанти хочуть достроково розірвати договір оренди на будівлю, де розташовується храм ПЦУ.

Гонінням після анексії Криму піддається не тільки Українська Церква, а й українська мова. Зі шкіл в Криму повністю витіснили викладання українською.